Tasalanma yiğidim zaman bizden yanadır

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gece 81 ilden kendisini dinleyen vatandaşlara “Milletin ortak iradesiyle darbeciler bozguna uğratıldı” dedi, bir şiirden “Tasalanma yiğidim” sözlerini okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan video yoluyla önceki 81 ilde kendisini dinleyen vatandaşlara seslendi. Darbe girişiminin millet, hükümet, Meclis ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri'ne de yapıldığını vurgulayan Erdoğan,  “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Mehmetçiğimiz bizim gözbebeğimizdir. 15 Temmuz'da aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerimizi de bu asker elbisesi giymiş teröristlerin saldırısından kurtardık. 

YENİ BİR DÖNEME GİRDİK

Bu silahlı darbe girişiminin akamete uğratılmasıyla Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir. Şairin (Nurullah Genç) dediği gibi, 'Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır / Külümüzden yükselen duman bizden yanadır / Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır / Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır.' Bizlere bu güzel günleri yaşatan hainler karşısında zaferi nasip eden Rabbimize hamd olsun" dedi. 

79 MİLYONUN İRADESİ 

Hain darbe girişimin 79 milyonun ortak iradesiyle bozguna uğratıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı, “15 Temmuz gecesi sokaklarda Sünni Alevi yoktu, Türk Kürt yoktu, Çerkez Roman yoktu, o gece meydanlarda sağcı, solcu, zengin, fakir, iktidar, muhalefet yoktu. 15 Temmuz'da tıpkı Çanakkale'de, İstiklal Harbimizde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, Türk milleti vardı Bugünkü Türkiye, 15 Temmuz akşamı Türkiye’sinden daha güçlüdür. Çünkü hastalık teşhis edilip yaraya neşter vurulmuş, operasyon başarıyla sürdürülmektedir" dedi.