'Tartışmaları bitirelim, vakit Türkiye vakti'

Başkan Erdoğan, “Seçim tartışmalarını bitirerek, ekonomi ve güvenlik başta olmak üzere asıl gündemimize odaklanmalıyız. Vakit birliğimizi perçinleme vakti” dedi. 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Türkiye’nin önünde 4,5 yılllık kesintisiz bir icraat dönemi bulunduğuna vurgu yaparak şunları kaydetti: “Seçim tartışmalarını geride bırakarak, ekonomi ve güvenlik başta olmak üzere asıl gündemimize odaklanmamız şarttır. Dönem, musafahalaşma, kucaklaşma, birlik ve beraberliğimizi perçinleme dönemidir. Gayemiz, milletimizin refahını artırmak, güvenlik ve özgürlük dengesini koruyarak devletimizin bekasına yönelik tehditleri bertaraf ederek, Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmaktır.” 

82 MİLYON BİRLİK OLALIM

Terörle mücadeleye de değinen Erdoğan, “Terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdürürken, inşallah ülkemizin ihtiyacı olan yapısal reformları da hayata geçirmeye devam edeceğiz” diyerek şöyle devam etti: 

“Gücümüzü milletten alarak, daima ortak akla, ortak vicdana, vurgu yapacak; kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden siyaset yelpazesindeki herkesle Türkiye ortak paydasında buluşmanın mücadelesini vereceğiz. 2023 Türkiye’sini inşa edecek olan milletimizin kendisidir. Ülkemizin bekasını ilgilendiren meselelerde, görüş ayrılıklarımızı bir tarafa koyarak, 82 milyon hep birlikte Türkiye ittifakı olarak hareket etmeliyiz.” 

Başkan Erdoğan ve İmamoğlu ilk kez cenaze töreninde bir araya geldi

Nuh Çimento eski Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Ticaret Odası Meclis eski Başkanı Atalay Şahinoğlu’nun cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu beraber saf tuttu. 

Başkan Erdoğan, Karacaahmet Mezarlığı’nda annesi Tenzile ve babası Ahmet Erdoğan’ın kabirlerini ziyaret ederek, dua okudu. Erdoğan, mezarlık ziyaretinin ardından Kısıklı’daki konutuna döndü. 

Erdoğan’dan ‘Hamursuz Bayramı’ mesajı 

Başkan Erdoğan, Musevilik inancının en önemli dini bayramlarından ‘Hamursuz Bayramı’ dolayısıyla mesaj yayımladı: “Musevi vatandaşlarımızı en içten duygularımla tebrik ediyorum. Barıs¸ı ve tu¨m inanc¸lara saygıyı esas alan, kars¸ılıklı sevgi ve saygıyla sagˆlamlas¸an, farklılıklarıyla zenginles¸en toplumsal yapımız, sarsılmaz birlik ve beraberligˆimizin temelidir. Bu anlayıs¸la, bizler toplumumuzun tu¨m kesimlerinin kendi dinlerini, adet ve geleneklerini o¨zgu¨rce yas¸amalarına bu¨yu¨k o¨nem veriyoruz. Musevi vatandas¸larımız bas¸ta olmak u¨zere tu¨m Musevilerin bayramını kutluyorum."

KANDİL MESAJI

Başkan Erdoğan, Berat Kandili için de mesaj yayınladı. Erdoğan, kandilin kurtuluşa vesile olmasını diledi.