Tartışılan mazbata kararı!

AK Parti İl Başkanlığı İl Seçim Kurulu'na YSK'nın vereceği karara kadar İstanbul'da mazbatanın düzenlenmemesi talebiyle başvurmuştu. Ancak İl Seçim Kurulu, YSK'yı beklemeden İstanbul'da seçimi İmamoğlu'nun kazandığını açıklayarak mazbata hazırladı.

AK Parti, İstanbul seçimlerinde yaşanan usulsüzlüklere ilişkin dün çok sayıda belgeyi sunarak olağanüstü itiraz kararında bulunmuştu.

Öte yandan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, İl Seçim Kurulu'na YSK'nın vereceği karara kadar İstanbul'da mazbatanın düzenlenmemesi talebiyle başvurmuştu. Ancak il Seçim Kurulu, YSK'yı beklemeden İstanbul'da seçimi İmamoğlu'nun kazandığını açıklayarak el yazısıyla mazbata hazırladı.

Bu karar tartışma yarattı. 

Sabah’ın haberine göre uygulamanın yanlışlığına dikkati çeken hukukçular eğer seçimlerin tekrarı durumunda mazbatanın geri alınacağını ve seçimlerin yenileneceği tarihe kadar Belediyeye Valiliğin atayacağı bir ismin vekalet edeceğini belirtiyor.

EKREM İMAMOĞLU MAZBATA ALDI

Öte yandan CHP, HDP ve İP’in adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İstanbul İl Seçim Kurulu görevlilerince hazırlanan mazbatayı almak üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. İmamoğlu, mazbata aldı.