Talimatı 2013’te verildi 

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, TEOG yerine sınavsız geçis sistemini uygulama talimatını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk olarak 2013 yılında verdiğini söyledi.   

Doruk ÇAKAR / ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği TEOG sınavının kaldırılması konusunda Bakanlık bünyesinde bir çalışma grubunun oluşturulduğunu söyledi. Tekin, “İdeal olan, ortaöğretime geçiş sürecinde, ilkokul, ortaokul çağındaki çocukları, herhangi bir sınav baskısı ile baskılamadan, bir stres altına sokmadan lise eğitimine devam etmesini temin etmek” dedi. 

MASADA SEÇENEK ÇOK

Tekin, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 2013’ten beri talimatları bu yönde. Sınavsız geçiş konusu da 2013’ten beri gündemimizde. Masada çok sayıda seçenek var. Sayın Bakanımız yarın TEOG’un kasım ayında son kez uygulanıp uygulanmayacağı konusunda açıklama yapacak. Kamuoyundaki tartışmalardan memnunuz” diye konuştu.

Milli bayram kutlamaları mevzuatta belli

Tekin, “Sosyal medyada yer alan belirli gün ve haftalar çizelgesi yerel ölçekte okullarda etkinliklerle kutlanan programlarla ilgilidir. Trafik haftası ya da belli il ya da ilçelerin kurtuluşu gibi. Trafik haftası ile Cumhuriyet Bayramı’nı yan yana koymanın eleştirilere yol açacağını düşünmüştük ancak tam tersi oldu. Okullarda milli bayramların nasıl kutlanacağı mevzuatlarda bellidir. Konuyla ilgili 2 ayrı yönetmelik bulunuyor. 23 Nisan ve 29 Ekim eleştirileri tam anlamında cehalet ve art niyet örneğidir” dedi. 

Öğretmen reddedemez

MEB Müsteşarı Tekin, yeni müfredata ilişkin olarak, “Müfredatlar ilgili demokratik tepkiler ve eleştiriler doğaldır. Ancak hiçbir öğretmenin “Ben bu müfredatı uygulamıyorum” deme hakkı yoktur. Bu bir disiplin suçudur” ifadelerini kullandı.