Tacizde 'yavuz hırsız' taktiği 

CHP otobüsünde çocuğa taciz skandalı TBMM gündemine geldi. CHP’li vekiller, olayı örtbas etmek isteyen Kuşadası İlçe Başkanı Ekmekçi’nin adını dahi anmadı. 

YELDA GÖKDAĞ/ANKARA

AKŞAM’ın gündeme taşıdığı, “CHP otobüsünde çocuğa taciz” skandalı TBMM gündemine de geldi. AK Partili milletvekillerinin skandalı hatırlatmaları üzerine söz alan CHP’li vekiller, olayı örtbas etmek isteyen Kuşadası İlçe Başkanı Ahmet Ekmekçi’nin adını dahi anmadılar. Konuya ilişkin soru ve değerlendirmeler üzerine söz alan CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, gerçekle alakası olmayan açıklamalar yaptı ve AKŞAM’ın haberleri üzerine resen başlatılan soruşturmayı, CHP’nin başvurusu üzerine başlatılmış gibi göstermek istedi.   

ÖRTBASA TEPKİ YOK 

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ da, AKŞAM’ın haberlerinden sonra başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan CHP Kuşadası yöneticilerinden M.Y’nin, partiden ihraç edildiğini söylemekle yetindi. CHP’li vekiller Yedekçi ve Gökdağ, taciz skandalını olay anında polise veya savcılığa bildirmeyen ve bu konudan söz edilmemesi için otobüste bulunan CHP’li görgü tanığı kadınlara, “çenenizi kapayacaksınız” diye çıkışan CHP Kuşadası İlçe Başkanı Ahmet Ekmekçi’den söz etmemeleri de dikkat çekti.

O SAPIK CEZAEVİNDE

CHP Kuşadası İlçe Teşkilatı’nı Ankara’daki kurultaya taşıyan otobüste yaşanan 15 yaşındaki erkek çocuğa yönelik taciz skandalı, AKŞAM’ın haberleriyle gündeme gelmişti. Haberleri ihbar kabul eden Dinar Savcılığı, resen soruşturma başlatarak tacizle suçlanan CHP Kuşadası İlçe yöneticilerinden M.Y.’yi tutuklamıştı.