'Suriye’yi işgal gibi bir derdimiz yok'

Milli Harita Uygulaması'nı tanıtan Başkan Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'de insani amaçlar için bulunduğunu belirterek, ''Bize vatan topraklarımız yeter, işgal gibi bir derdimiz yok” dedi.

Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu’nda düzenlenen HGM Atlas ve HGM Küre Uygulamaları Tanıtım Töreni’nde konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de yürütülen askeri operasyonların amacının kendi sınırlarımızı güvenlik altına almak ve insanların huzurunu sağlamak olduğunu belirterek şöyle devam etti: “İşte Rusya ziyaretimizin ana ekseninden birini bu oluşturuyordu. Yoksa bizim ‘Suriye’de işgal’ diye bir derdimiz yok. Bize 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarımız yeter. Burada topraklarımızda en ufak bir parselasyona müsaade etmeyiz. Suriye’de insani amaçlarla bulunan tek ülke Türkiye’dir. Bölgedeki diğer tüm güçlerin ajandalarında başka hesaplar, başka projeler vardır.” 

PKK'nın teslimi için yapıldı

“1998’de Suriye ile Türkiye arasında bir Adana mutabakatı imzalanmıştır. Bunun altında bir yerde bölücü terör örgütünün bize teslimi yatıyordu. Putin ile yaptığımız görüşmelerde bu mutabakatın yeniden gündeme gelmesi, bunun üzerinde ısrarlı durmamız gerektiğini daha iyi anlıyoruz.” 

‘Atlas’ ve ‘Küre’ uygulamalarının önemine dikkat çeken Başkan Erdoğan, “Köyüme, ilçeme kadar her şeyi gösteriyor. Münbiç'i ve Afrin'i göstermesi de heyecanımızı bir kat daha arttırıyor" dedi. 

Haritalarda yerli ve milli dönem 

Harita Genel Müdürlüğü'nce milli imkanlarla hazırlanan uygulamalarla yurt içi haritalar cadde ve sokak seviyesine kadar görüntülenebilecek. Eczane, okul, kamu binası, otobüs durağı gibi sıkça ihtiyaç duyulan detayların da sunulduğu uygulamada, güncel meteoroloji verileri de yer alacak. 1936’dan itibaren çekilen hava fotoğraflarından üretilen “tarihi ortofotolar” da yakın zamanda hizmete sunulacak. 

Dijital dünyada Türkiye'nin yeri hazır

HGM Atlas ve HGM Küre Uygulamaları’ndan övgüyle bahseden Erdoğan şunları kaydetti: “Milli Teknoloji Hamlesi ve Dijital Türkiye diyerek yerimizi alıyoruz. Savunma sanayiindeki millilik oranını yüzde 65. Türkiye uzay ajansı ile yeni bir aşamaya geçtik. AR-GE merkezlerimizin sayısı 1000’i geçti. Teknopark 81’i buldu. Verinin değere dönüşmesi yerli ve milli bir anlayışla olur.