Suriye'de zafer asla teröristin olmayacak

Başkan Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'de barış için bir planı olduğunu söyledi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin önemli gazetelerinden New York Times'taki makalesinde, Türkiye'nin güvenliği için her adımın atılacağını vurguladı. Suriye'de barışı sağlamak için planları olduğunu vurgulayan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

TRUMP'IN KARARI DOĞRU: Trump Suriye'den çekilmek için doğru karar verdi. Türkiye, Suriye'de terör gruplarını yok etmekte kararlı. Türkiye, güvenliği için gereken adımları atacak.

TERÖRÜN İLACI İSTİKRAR: El Bab'da çocuklar okullarına gidiyor, hastalar hastanede tedavi oluyor. Terörün ilacı, bu istikrar ortamıdır.

ZAFER TERÖRİSTLERİN OLMAYACAK: DEAŞ vatandaşlarımızı, yaşam tarzımızı ve medeniyetimizin temsil ettiği ılımlı dünya görüşünü hedef aldı. Şahsımdan ‘tağut’ diye bahsetti. Aynı dehşeti, Türkiye’ye sığınan binlerce Hıristiyan ve Yezidi’nin gözlerinde gördük. Bir daha ifade ediyorum: Zafer asla teröristlerin olmayacak.

SURİYE'YE İSTİKRAR GÜCÜ: Atılması gereken ilk adım, Suriye toplumunun tüm kesimlerini kapsayan istikrar gücü kurulmasıdır. ABD’nin çekilmesi sonrası çocuk savaşçıları aileleriyle buluşturacağız. Suriye Kürtleriyle bir sorunumuz olmadığını da ifade etmek istiyorum. 

DIŞ GÜÇLER UYARISI: Bazı dış güçlerin, örgüt kalıntılarını bahane ederek Suriye’nin içişlerine karışması ihtimalinden endişeliyiz.

TÜM KESİMLERİN TEMSİLİ SAĞLANMALI: Bir başka önceliğimiz de, tüm kesimlerin yeterli siyasi temsilinin sağlanmasıdır.