Suriye'de teröristana asla izin verilmeyecek

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Suriye'de teröristana asla izin vermeyeceğiz. PKK'nın sözde seçim girişimi tehdit olarak kabul edilip gereken cevap verilecektir” dedi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yoğun bir gündemle toplandı. Toplantı sonrası konuşan Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Suriye'nin kuzeyindeki terörist faaliyetleri yakından takip ediyoruz. YPG/PYD unsurlarının yerel seçim arayışı vardı. Şiddetle karşı çıkmıştık. Sert tutumumuzu sürdüreceğiz" diyerek şöyle devam etti: "Terör devleti kurmak için bir yöntemi istismar ediyorlar. Suriye toprak bütünlüğünü ve Türkiye'yi tehdit eden gelişme olarak değerlendirilecek ve anında müdahale edilecektir."

VERGİ ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ

"Orta vadeli program kapsamında vergi adaleti için çeşitli konular görüşülüyor. Sosyal medyada sızan açıklamalar spekülatiftir. Bunlar vergi adaleti için yapılan çalışmalar. Ekonomi yönetimimiz net, şeffaf, sıkıntıları giderecek program uyguluyor. Cumhurbaşkanımızın desteği yüksek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ifadelerinin takip edilmesi önemli. Yurtdışına çıkış harcı ile söylentiler spekülasyondan ibaret. Karar toplantısı yapılmadı."

Mehmet Şimşek'in CHP ile toplantısı hakkında değerlendirme yapan Çelik şöyle devam etti: "Biz özgüvenli bir hükümete sahibiz. Orta Vadeli programda Türkiye'nin doğru kazanımlar elde etmesi için gereken sonuçları üretiyoruz. Bununla ilgili de bilgi almak isteyen olursa bakanlarımız gerekeni yapar. Bakanımız Mehmet Şimşek hükümet olarak neler yaptığımızı CHP ile paylaşmış oldu. Onlar bir açıklama yapmışlar, 'Biz öneri getirdik ve kabul edilmedi' diye. Herkes öneri getirebilir. Ekonomi yönetimimiz ne yaptığını biliyor ve öngördükleri takvim kusursuz bir şekilde ilerliyor."

İSRAİL SAVAŞI YAYMAK İSTİYOR

"Netanyahu yönetimi doğrudan soykırıma imza atan bir yapıdır. En son İsrail hapishanelerinde esirlere yaşatılan vahşet çok vahimdir. Netanyahu ve ekibi artık kendi kişisel ikballerini garantiye almak için bu soykırımı yönetmektedir. Savaşın Lübnan'a sıçratılmaya çalıştığını görüyoruz. Bir dünya savaşı çıkarma konusunda niyetlerini belli ediyorlardı. Sunulan barış planlarına Hamas olumlu yaklaşırken Netanyahu tarafı olumlu yaklaşmıyor. Netanyahu'ya söz geçiremeyenler Hamas üzerinde baskı kurmaya çalışıyorlar. ABD başta olmak üzere önemli devletlerin Netanyahu üzerinde baskı kurması şart."

DEĞİŞİM İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Çelik, temmuz başında belediye başkanlarıyla yapılacak Kızılcahamam kampını da vurgulayarak şöyle devam etti: "Teşkilat başkanlığımız çeşitli çalışmalar yapıyor. Birçok konu açısından değerlendiriliyor. Öteden beri cumhurbaşkanımızın teşkilatlar konusunda hassasiyeti var. Bunları bir bayrak yarışı olarak değerlendirmemiz lazım. Vekaletle idare edilen illerimiz vardı, oralarda atamalar olacak ve sizlere açıklayacağız."

AŞIRI SAĞDA GENİŞ AJANDA VAR

"NATO'nun prensiplere uygun hareket etmesi gerekir. Terör örgütüne başka NATO ülkeleri silah aktarırsa bu ilkelerle uyuşmaz. Aşırı sağa baktığınızda bunların İslam ve Türkiye düşmanlığı konusunda büyük bir ajandaları var. Avrupa'da aşırı sağ ile mücadele edeceğiz, Avrupa'da onlarca 'Berlin duvarı' var."