Suriye sınırını hiç kapatmadık

Başbakan Davutoğlu “Sınırı açacak mısınız” sorusuna ''hiç kapatmadık'' yanıtını verdi, çağrı yapan AB'yi ikiyüzlü davranmakla suçladı.

Resmi ziyaret için Lahey'de bulunan Başbakan Davutoğlu, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü. Toplantıda öne çıkan başlık Suriye'de yaşananlar ve yeni göç dalgası oldu. Ortak basın toplantısında bir gazetecinin "Suriyeli mülteciler için sınırı açacak mısınız?" sorusunu yanıtlayan Davutoğlu, "Türkiye-Suriye sınırı hiçbir zaman kapanmamıştır" dedi. 

RUSYA'YA DUR DİYEMEDİLER 

BM'nin Türkiye'ye yönelik 'Suriyelilere kapınızı açın' çağrısına sert tepki gösteren Davutoğlu, "Rus bombardımanına dur diyemeyenlerin Türkiye'ye sınırlarını aç demesini iki yüzlülük olarak görüyorum” ifadesini kullandı. ABD'nin "PYD'yi terör örgütü olarak görmüyoruz" açıklamasını da değerlendiren Davutoğlu, "DEAŞ mevzilerini nasıl vurduysak diğer örgütleri de aynı şekilde vururuz" dedi. 

Her yol İstanbul’a çıkacak 

Başbakan Davutoğlu, Lahey kentinde düzenlenen Yatırım Forumu çerçevesinde önde gelen Türk ve Hollandalı yatırımcılarla bir araya geldi. Davutoğlu görüşmede “Bütün karayolları, demiryolları ve havayolları İstanbul’da birleşecek. 

Romalıların dediği gibi ‘Her yol İstanbul’a çıkacak’" diye konuştu.

Rutte'den destek

Suriyeli mülteciler konusunda Türkiye'nin yaptığı fedakarlıklara dikkat çeken Hollanda Başbakanı Mark Rutte "Türkiye'ye bu konuda ders vermek yerinde olmaz. Hollanda'nın Türk sınırlarına yardımcı olma konusundaki, arama kurtarma, temizlik sıhhiye konusunda yardımcı olabileceğimizi söyledik" dedi.