Suriye için 3'lü anlaşma

Suriye'deki barış 3'lü mekanizma ile sağlanacak. Türkiye-Rusya-Katar Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı'ndan 3'lü mekanizma kurulma kararı çıktı. Çavuşoğlu “Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunmaya, sivilleri korumaya ve terörle savaşmaya devam edecek” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Başkent Doha'da Türkiye-Rusya-Katar Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı. Toplantı sonrası açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, "Rusya ve Katar ile üçlü istişare süreci başlattık" dedi. Ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, "PKK/ YPG, Suriye'nin kuzeyindeki sivilleri hedef almaya, savaş suçları işlemeye devam ediyor. Son 2 ayda 25'ten fazla masum Suriyeli terör saldırılarında hayatını kaybetti. Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunmaya, sivilleri korumaya ve terör örgütleriyle savaşmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

SURİYELİYE GÜVENLİ DÖNÜŞ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise "Rusya, Türkiye ve Katar, terörizmle ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü ve komşu ülkelerin güvenliğini tehdit eden ayrılıkçılık girişimlerine karşı mücadele konusunda anlaştı" dedi. Lavrov, Rusya, Türkiye ve Katar'ın, Suriyeli sığınmacıların ülkesine güvenli dönüşlerinin sağlanması için girişimde bulunacaklarını belirtti.

ASKERİMİZE GEREK YOK

Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Bin Abdurrahman Al Sani ise "Katar'ın neden Suriye'de bir askeri üssü olmadığı" yönündeki sorulara şu yanıtı verdi: "Suriye'de askeri varlığımızın olmasına gerek yok. Arap topraklarının birliğini destekliyoruz. Suriye bir Arap ülkesidir."