Sultangazi Sultanşehir olacak 

AK Parti Sultangazi Belediye Başkan adayı Av. Abdurrahman Dursun, ilçe için her yaş grubuna yönelik 70 ayrı proje oluşturduklarını söyledi. Dursun, projeler hayata geçtiğinde Sultangazi'nin İstanbul’un Sultan şehri olacağın ifade etti.

Bülent Şanlıkan

Sultangazi’nin yeni dönemde çehresinin değişeceğini ifade eden AK Parti Belediye Başkan adayı Av. Abdurrahman Dursun, sahada yaptıkları çalışmaları ve halkta gördükleri karşılıktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sultangazi yüzölçümünün 5'te 1'inin paşa torunlarının hak iddiası nedeniyle mahkemelik olduğunu anlatan Dursun, buna rağmen önümüzdeki 5 yılda ilçenin çehresinin değişeceğini ifade etti. Dursun, İstanbul’da bir ilk olacak E-Spor başta olmak üzere 70 ayrı proje ile Sultangazi’nin nasıl Sultan Şehire dönüşeceğini AKŞAM’a anlattı. Davalık alanları kullanamadıkları için alternatif olarak askeri alandan yer istediklerini kaydeden Dursun, “3 milyon metrekarelik bu alan Sultangazi’nin yeni eğitim ve yaşam üssü olacak" dedi.

 KENT ORMANINDA SURVİVOR 

Dursun, şöyle konuştu: “Yılda 2.5 milyondan fazla insanımızın ziyaret ettiği Kent ormanımızda yeni bir park kuruyoruz. Vatandaşlarımızın ekranlarda izlediği Survivor tarzı heyecanı yaşayabileceği Macera Parkı kuracağız. Kent Ormanı cazibe merkezi haline gelecek."

Sadece kadınlara 4 proje 

“İlçemizde oturan kadınlarımız için Sultan Kadın, Bilge Kadın, Seyyah Kadın, Üreten Kadın gibi dört ayrı projemiz var. Kadınlarımız kendi ürettikleri el emeklerini hiçbir ücret ödemeden oluşturacağımız alanlarda satma imkanına kavuşacak. Böylece ev ekonomisine katkıda bulunacak.” 

E-SPOR KULÜBÜ KURACAĞIZ 

“Şu anda İstanbul’da hiçbir belediyede olmayan e-sporu kuracağız. E-spor aslında bilgisayar oyunu ama artık federasyonu bile var. 2024 Olimpiyatlarında tıpkı diğer spor branşları gibi yer alacak. Sultangazi Belediyesi E-spor kulübünü kuruyoruz. Burada üç takım yer alacak.”