Stratejik ortaksak saygı duyacaksın

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup topantısında ABD’ye sert çıktı: Bir taraftan Türkiye’ye, ‘stratejik ortağımızsınız’ dediniz, sonra teröristlerle işbirliği yaptınız.

1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin TBMM Grup Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. ABD’li sözcünün “Afrin’deki gelişmelerden kaygılıyız” sözlerine tepki gösteren Erdoğan, “Amerika’dan sözcü açıklama yapıyor, “Afrin’de kaygılıyız” diyor. Biz kaygılarımızı sizlere ilettiğimiz zaman neredeydiniz? “Terör örgütlerini temizleyelim” dediğimiz zaman neredeydiniz? PYD’sini de, YPG’sini de bizim Mehmetçiğimiz, ÖSO nasıl halletti işte ortada” dedi.

İŞİ TSK VE ÖSO HALLETTİ  

Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Buraya girerken etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3647’ye yükseldi. Siz terör örgütleriyle işbirliği yaparak DEAŞ’ı temizleyeceğinizi bize söylemiştiniz. Yanlış yaparsınız, gelin bunu beraber yapalım dediğimizde bize inanmadınız. Bir taraftan Türkiye’ye, ‘Siz bizim stratejik ortağımızsınız’ diyeceksiniz, ondan sonra gidip teröristlerle iş birliği yapacaksınız. İşte gerçek ortada. Eğer bizimle stratejik ortaksan, bize saygı duyacaksın ve bizimle beraber yürüyeceksin.

MÜHİMMATI BİZ TOPLUYORUZ

Bizi aldatmaya kalktınız. Öyle bir aldatmaca ki 5 bin TIR, fazlası var, azı yok, buraya silah soktunuz. 2 bin kargo buraya silah, mühimmat soktunuz. Biz sizden paramızla silah istedik, bize vermediniz ama terör örgütüne ücretsiz olarak bu silahı, mühimmatı verdiniz. Bu nasıl ortaklık, nasıl dayanışma? Ve şimdi o açılan tüneller, o tünellerin içindeki silah, mühimmat depoları, silah, mühimmat evleri. Bak bunların hepsini şimdi yıkıyoruz. Onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz. Bütün o mühimmat da yavaş yavaş bizim elimize geçiyor, geçecek.”  

MHP’YLE MÜŞTEREK AFRİN RUHUNU HAZMEDEMEDİLER

“15 Temmuz’u, terörle mücadelemizi önemsizleştirmek için ellerinden gelen her şeyi yapanları, milletimiz çok iyi takip ediyor ve ana muhalefeti de çok iyi takip ediyor. Ana muhalefetin Afrin olayında takındığı tavrı, bizim özellikle MHP ile müşterek olarak Afrin’e olan dayanışma noktasındaki ruhtan kaynaklanan o seslenişimizi bunlar hazmedemediler.”

ASLANLAR GELİNCE ÇAKALLAR KAÇTI

“Askerimiz, polisimiz, jandarmamız, bölgenin öz evladı olan ÖSO aslan gibi meydana çıkınca PYD’li çakallar kaçtı.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, değerlendirmelerine şöyle devam etti: “Kimse bizim Fırat Kalkanı’nın ardından böyle bir operasyona girişebileceğimizi ve öncelikle de Afrin’i hedef alabileceğimizi beklemiyordu. Ardından terör örgütünü sürekli şişiren, sürekli büyüten, bölgede çok kanlı çatışmaların yaşanacağı havasını veren haberler yayılmaya çalışıldı. Bu arada Batı ülkeleri de sürekli olarak bize ‘Afrin’e girmeyin’ demeye utandıkları için olacak, ‘Bir an önce operasyonu bitirin’ mesajları veriyordu. Askerimiz, polisimiz, jandarmamız, güvenlik korucularımız, istihbaratçılarımız, bölgenin öz evladı olan ÖSO mensubu kardeşlerimiz aslan gibi meydana çıkınca PYD’li çakallar da kuyruklarını kıstırıp kaçtılar. Güya bize karşı savaşmak için hazırladıkları mevzileri, çukurları gördünüz, onlara mezar oldu. Sivillerin arkasına sığınarak ancak bu kadar dayanabildiler. O masum halka etmediklerini bırakmayanlar, bir de utanmadan, arlanmadan bizi sivilleri zarar vermekle suçlamaya kalktılar.”

Anlamına uygun kutlanmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Mart Nevruz Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Erdoğan, “Bin yıllık kardeşliğimizin küresel çıkar kavgalarına kurban edilmek istendiği bu hassas süreçte milletimizin tüm fertlerinin Nevruz’u manasına uygun şekilde barış içinde kutlayacaklarına inanıyorum” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Nevruz’un, kardeşlik bağlarımızın ve dayanışmamızın güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

CUMHURBAŞKANI’NA KOŞTULAR

“21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü” nedeniyle, dünya ve Avrupa şampiyonalarında dereceler elde eden down sendromlu çocuklar kürsüde Erdoğan’a sarıldı.

GÖNLÜMÜZ SUSMAYA RIZA GÖSTERMEDİ

“Konuşması gerekenler sustu, susması gerekenler konuştu. Gönlümüz rıza göstermedi.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslümanların gümüzdeki sorunlarına cevap vermeyen bazı konuların düzenlemesi gerektiğiyle ilgili sözleri için şunları söyledi: “Artık çoğunluğu büyükşehirlerde yaşayan, teknolojinin hayatın her anını kuşattığı günümüz dünyasındaki Müslümanların sorunlarına cevap veremeyen görüşlerin, Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin sünneti ışığında yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirttik. Tabii bu tartışma esasen bizim işimiz olmamalıydı.

ALİMLER KONUŞACAK

Ama konuşması gerekenlerin sustuğu, susması gerekenlerin konuştuğu bir ortamda gönlümüz, yüce dinimize saldırmak için pusuda bekleyenlerin değirmenine su taşıyan sorumsuzluklara rıza göstermedi. İnşallah bu tartışma, âlimlerimiz, ariflerimiz, abidlerimiz tarafından yerli yerine oturtulacak, Müslümanlar adına kazanca dönüşecektir.”

HATIRA FOTOĞRAFI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya,  çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Önümüzdeki denklem basit

Çatlasanız da patlasanız da durduramayacaksınız. 2023 hedeflerimize ulaşmamıza engel olamayacaksınız. Bu yolda milletimizle birlikte olan, büyük Türkiye’deki yerini alır. Kendisine saf olarak milletimizin karşısını belirleyen ise kaderine razı olur. Önümüzdeki denklem bu kadar basittir.”

Yerimizde sayamayız

Biz sürekli kendimizi yenilediğimiz için hep ileriye doğru gitmişiz. Dünya değişirken, Türkiye değişirken, milletimizin imkânları ve ihtiyaçları değişirken biz yerimizde sayarsak CHP’nin durumuna düşeriz.Önce mahalli seçimlerde ardından milletvekili seçimlerinde hedef yüzde 50’nin üzeri. 

ERDOĞAN, AKAR’I KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı kabul etti. Basına kapalı görüşme yaklaşık bir saat sürdü. 

Bunların hayatı manevra

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK’nın Afrin’e girmesine karşı çıkan CHP’yi sert sözlerle eleştirdi. 

Daha dün “Afrin’e girilmesini asla doğru bulmuyoruz” diyenlerin kim olduklarını çok iyi bildiklerini belirten Erdoğan, “Şimdi ne diyorlar: Ordumuzu tebrik ediyorlar. Öyle mi? Ne oldu? Hani Afrin’e girmemizi doğru bulmuyordunuz? Ne oldu şimdi size? Hep manevra. Bunların hayatı manevra” diye konuştu. Daha dün “PYD terör örgütü değildir” diyenlerin kim olduğunun, cümle âlemin malumu olduğuna değinen Erdoğan, “Ey şu anda ana muhalefetin başı ve yanındakiler, siz ‘PYD’yi terör örgütü değildir’ diye açıklamadınız mı? Biz, PKK’nın nasıl bunların siyasi yan kuruluşu olduklarını açıkladığımız halde siz aksini savunmaya kalktınız. Afrin’de PKK ile PYD ile ve onların bütün o yandaşlarıyla savaştık”dedi.