Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na Hrant Dink tepkisi... ''FETÖ'yü aklama görevini sana kim verdi?''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hrant Dink cinayetinde FETÖ'nün ismini ağzına almayıp “Tetikçi hapiste ama gerçek katiller henüz aydınlığa çıkarılmadı” diyen Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Kılıçdaroğlu'nun Hrant Dink cinayetine ilişkin açıklamalarına cevap verdi. Soylu, paylaşımında şunları kaydetti: "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hrant Dink Vakfı ziyareti sırasında Hrant Dink cinayeti ile ilgili mahkeme kararlarını yok sayan ve FETÖ'yü bu davadan aklamaya yönelik açıklamalarda bulunmuştur. Kemal Kılıçdaroğlu, 'tetikçinin hapiste ama katillerin aydınlığa çıkarılmadığını, karanlık odakların açığa çıkarılması gerektiğini' ifade etmiş. Öyle anlaşılıyor ki Kılıçdaroğlu, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen kararı okumamış.

Mahkeme tarafından olayın faili net şekilde belirlenmiş, cinayete göz yuman ve amaçları için tedbir almaksızın bekleyenler, ayrıca cinayetin arkasındaki karanlık odaklar açık şekilde tespit edilmiştir. Davanın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 14.07.2021 tarihinde açıklanan gerekçeli kararında, cinayetin FETÖ/PDY'nin amaçları doğrultusunda işlendiği açıkça ifade edilmiştir. Ayrıca; FETÖ/PDY mensubu 26 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet dâhil süreli hapis cezaları verilmiştir. Kılıçdaroğlu'nun iddiasının aksine, Hrant Dink cinayetindeki katil de, katili yönlendirenler de bilinmektedir. Kılıçdaroğlu tarafından yapılan bu açıklama, Hrant Dink cinayetinden FETÖ'yü kurtarma operasyonudur. Açık mahkeme kararına rağmen CHP Genel Başkanı'nın bu yorumu; bir muayenehanede 15 Temmuz talimatlarını aldığı ve darbe girişimine isim önerisinde bulunduğu FETÖ terör örgütün, bu cinayetin tescilli sorumlusu olduğunu görmezden gelmek ve gerçeği karartmaktır. Türkiye'nin son 40 yıldır başına bela olan iki terör örgütünden birinin siyasetteki hamisinin HDP olduğunu biliyorduk. Anlaşılıyor ki CHP de Kılıçdaroğlu vasıtasıyla diğer terör örgütü FETÖ'nün hamiliğini üstlenmiş durumdadır. Açıkça soruyoruz, Hrant Dink cinayetinden FETÖ'yü kurtarma görevini Kılıçdaroğlu'na kim vermiştir?."