Sonuç almazsak bölgeye gireriz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD’nin güvenli bölgeyle ilgili ‘kozmetik adımlar’ attığını belirterek, “Müzakerelerden sonuç alamazsak bölgeye gireriz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da Karadağ Dışişleri Bakanı Srdjan Darmanovic ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Türkiye ile ABD’nin icra ettiği ortak devriye göreviyle ilgili, ABD ile güvenli bölge için müzakerelere başlandığında ortak harekât merkezinin kurulmasına yönelik ilk adımın atıldığını ve bunu iyi bir başlangıç olarak değerlendirdiklerini hatırlattı. Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

KOZMETİK ADIMLAR

“Şu anda bazı ortak devriyeler var evet ama bunun dışında atılan adımlar ya da atıldığı söylenen adımlar kozmetik adımlardır. ABD’nin de şekilde bir oyalama sürecine girmek istediğini ve Türkiye’yi de oyalamaya sürecine alıştırmaya çalıştığını görüyoruz ama bizim bu konuda tutumumuz son derece nettir. Esasen bu gördüğümüz tablo, terörle mücadelede öncü olduğunu söyleyen bir ülkenin içine düştüğü durumu gösteren bir ibretlik bir tablodur. Bir terör örgütünden bağımsız hareket edemeyen sözde müttefikten bahsediyoruz. Bu müzakerelerden bir netice çıkmazsa, her türlü hazırlığımızı yaptık ve bu bölgeye gireriz.” 

ANALARIN YÜREĞİ ARTIK DAYANMIYOR  

Terör örgütü PKK’nın zorla dağa kaçırdığı çocuklar için ailelerinin şimdiye kadar sesini fazla çıkaramadığına dikkati çeken Çavuşoğlu, şehirlerin içinde PKK’nın ve yandaşlarının büyük baskısı olduğunu anımsattı. Çavuşoğlu, “Ama artık bu anaların yüreği dayanamıyor ve biz onların çığlığı buradan görüyoruz, hissediyoruz. Her geçen gün HDP’den çocuklarını isteyen ailelerin sayısı artıyor” ifadesini kullanarak, ailelerin seslerinin, duyulmasını istedi.