CHP'nin İstanbul'daki “Kirli Para” savunmasına sert tepki: Hay yalanınız batsın!

CHP'de İstanbul İl binasında deste deste para sayma görüntüleri sosyal medyada büyük ses getirmişti. Görüntülerden sonra CHP İstanbul İl başkanlığı “Söz konusu görüntüler şu an Sarıyer ilçesi sınırlarındaki CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının 2019 yılında satın alınmasıyla ilgilidir.” açıklamasını yaptı. CHP'nin açıklamalarından sonra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Ali Özkaya, “Hay yalanınız batsın; sizin içinizde hiç mi Siyasi Partiler Kanunu bilen hukukçu ve mali müşavir yok.” ifadeleriyle CHP'yi sert bir dille eleştirdi.

CHP'de yapılan genel başkanlık seçiminden önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun para ile delege satın aldığı iddiaları gündem olmuş ve kamuoyunda çokça tartışılmıştı. Söz konusu olaya ilişkin para trafiğinin görüntüleri ortaya çıkmıştı. Görüntülerde İmamoğlu'nun danışmanı olan İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in CHP İl Başkanlığı'nda deste deste paraları saydığı görülmüştü.

Sosyal medyada gündem olan ofiste para sayma görüntülerinin ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan açıklama geldi.

Paraların CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınmasıyla ilgili olduğu iddia edildi.

"2019 YILINDA ÇEKİLDİ"

CHP'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Söz konusu görüntüler şu an Sarıyer ilçesi sınırlarındaki CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının 2019 yılında satın alınmasıyla ilgilidir. Açıklamada sunulan evrak da bunun kanıtıdır. Evrakın düzenleme tarihi 9 Aralık 2019'dur. Güvenlik kamerası görüntüleri, her ne kadar 10 Aralık 2019'u gösterse de gerçek tarih evraktan da anlaşılacağı üzere 9 Aralık 2019'dur.

"HAY YALANINIZ BATSIN"

CHP'den yapılan açıklamaya ilişkin AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili avukat Ali Özkaya sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

CHP'nin açıklamalarını sert bir dille eleştiren Özkaya, "Hay yalanınız batsın; sizin içinizde hiç mi Siyasi Partiler Kanunu bilen hukukçu ve mali müşavir yok." İfadelerini kullandı.

Ayrıca Özkaya açıklamalarının devamında, "2820 sayılı SPK'nun 66/2.maddesi gereğince 2019 yılında YDO ile artırılmış haliyle bir kişinin siyasi partiye yapacağı bağışın en üst sınırı 54.566,27 TL'dir. Bu miktarın üstü bağış yasaktır. Bağışlar mutlaka onaylanmış makbuz mukabilinde olur.

Yine aynı Kanunun 116/1.maddesi gereğince Kanuna aykırı bağışta bulunan kişi ve bağışı kabul eden parti yetkilisi 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılır.

Bu durumda söylediğiniz miktarlar için böyle A4 kağıda çiziktirilmiş müsvetteler değil, doğru dürüst onaylı makbuzlar ve banka dekontları sunmanız gerekiyor, aksi halde ilgili herkes yasal olarak sorumlu olacaktır..." sözlerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'nun sağ kolu Fatih Keleş'in deste deste para saydığı görüntüler ortaya çıkmıştı! Soruşturma başlatıldı...

Burcu Köksal ile Ekrem İmamoğlu geriliminde yeni detaylar! "Ben bu partiden gitmem"

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala İstanbul'daki son durumu canlı yayında açıkladı! Hangi aday önde?