Slogandan gerçeğe 17 yıl 

14 Ağustos 2001’de, “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sloganıyla siyaset arenasına giren AK Parti, yarın 17’nci kuruluş yıldönümünü kutlayacak. 

Osman Nuri CERİT 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde girdiği her seçimi kazanan ve kesintisiz 17 yıldır devam eden başarısıyla dünyada ikinci bir örneği olmayan AK Parti, kuruluş yıldönümünde uluslararası bir sempozyumla bu başarının sırrını açıklayacak. 

KONGREYLE BİRLEŞECEK

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) ile AK Parti’nin Ankara’da ortaklaşa düzenleyeceği sempozyumun açılış konuşmasını, bu başarının lideri, mimarı ve Genel Başkanı olan Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması planlanıyor. AK Parti’nin siyasetteki yol haritasının mercek altına alınacağı bilimsel sempozyumla başlayacak olan 17’nci Kuruluş Yıldönümü programı, AK Parti’nin Olağan Genel Kongresi’nin yapılacağı 18 Ağustos tarihinde ise kongre etkinlikleriyle birlikte kitlesel olarak devam edecek.   

Yarın düzenlenecek olan “Kuruluşundan Bugüne AK Parti” konulu bilimsel sempozyumda dört ayrı oturum gerçekleşecek. Yurtdışı ve yurtiçinden çok sayıda siyasetçi ve siyaset bilimcinin katılacağı etkinlikte, AK Parti’nin siyasal, sosyal, hukuki, ekonomik, kültürel ve dış politika alanlarında attığı adımlar ve izlediği yol haritaları masaya yatırılacak. 

Katılımcılar, rekor başarıyı bilimsel ve akademik persfektifte değerlendirecekler.  

Kapsamlı program  

“Siyasetin ve Devletin Dönüşümünde AK Parti” başlıklı oturumun açılış konuşmasını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal yapacak. “AK Parti Dış Politikasına Farklı Bakışlar” başlıklı ikinci oturumun açılış konuşmasını ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yapacak. “AK Parti Döneminde Ekonomik Büyüme ve Kalkınma” başlıklı üçüncü oturumun açılış konuşmacısı ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak olacak.