Skandala tepki çığ gibi! 'Fişleme listesinde olmaya talibim'

Kabe'ye yapılan saygısızlığa tepki gösteren öğrencilerin fişlenmesi herkesi şoke etti. Selçuk Bayraktar “Alçak ve soysuz zihniyete karşı duran gençlerin fişlendikleri listede olmaya talibim” dedi.

Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmasını bahane ederek başlatılan eylemler, terör örgütlerinin provokasyonuna dönüştü. Üniversite bahçesinde Kabe fotoğraflarının yere serilerek üzerine LGBT simgesinin yer aldığı bezin serilmesi, herkesi şoke etti. Provokasyona tepki gösteren üniversite öğrencilerinin ise fişlendiği ortaya çıktı. Üniversitede 15 bin öğrencinin yer aldığı Facebook grubunda öğrencilerin isimleri, tek tek yayınlandı. Provokasyon bununla da sınırlı kalmadı. Öğrenciler, fakültelerinde ders içeriği paylaşmak için kurulan sosyal mecralardan da çıkarıldı. Provokatörlerin fişleme skandalına ise toplumun her kesiminden tepki yağdı.

‘SİZE GEÇİT VERMEYECEĞİZ’

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Kabe’yi savunan vatandaşları geçmişte iktidar gücüyle fişliyorlardı. Bundan bir adım geri atmadılar. Ellerine fırsat geçtiği gün eski yasakları getirmeye hazırlar. Size asla geçit vermeyeceğiz.”

BAYKAR Genel Müdürü Selçuk Bayraktar: “Bilim yuvası olması gereken üniversitede faşizmcilik oynayan alçak ve soysuz zihniyete karşı durarak bu dizeleri yaşatan gençlerin fişlendikleri listede olmaya talibim. Adam aldırma da geç git diyemem aldırırım/ Çiğnerim çiğnenirim/ Hakk’ı tutar kaldırırım.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu: “Dünün ikna odalarını kuran faşist zihniyet bugün fişleme ile yine devrede. Değişmediler, değişmeyecekler. Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe’ye yapılan saygısızlığa tepki gösteren gençlerimizin fişlenmesi asla kabul edilemez. Gençlerimizin yanındayız.”

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu: “Yıllar ve yöntemler değişse de zihniyetleri asla değişmiyor Dün başörtülü gençlerimizi ikna odalarına zorlayan zihniyet bugün Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’yı savunan gençlerimizi fişliyor. Hakk’ı ve hakikati savunan gençlerimizin yanındayız.”

159 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Boğaziçi Üniversitesi rektörlük binası önünde bekleyenlere polis müdahale etti. İstanbul Valiliği, yapılan uyarılara rağmen eylemlerini sürdüren 159 kişinin Başsavcılığın talimatıyla gözaltına alındığını açıkladı.

‘KABE’Yİ İŞGAL EDEN TERÖRİSTLERDEN FARKLARI YOK’ 

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki provokasyona sert tepki gösterdi: “Bu alçak olayın faillerinin ne öğrencilikle, ne eğitimle, ne ilim ve irfan gayesiyle hiçbir bağı ve bağlantıları yoktur. Kâbe’yi aşağılayanların, bu mabedimizi asırlar evvel mancınıklarla vurup yıkan Yezid’in askerlerinden hatta Kâbe’yi işgal eden teröristlerden hiç farkı yoktur. Türkiye’nin boğazını sıkmak isteyen provokatörler Boğaziçi’ne tutunmanın arayışındadır. Asıl mesele üniversiteleri kapsayacak olası bir dalgalanmayı siyasallaştırmaktır.”