Skandal İçişleri raporunda! CHP'li belediyede kankamatik müdürler

CHP'li belediyede kankamatik müdürler. Antalya'nın merkez ilçesi Muratpaşa'da aralarında CHP gençlik kolları başkanının da olduğu çok sayıda isim işe gitmeden maaş alıyor.

Antalya'nın merkez ilçesi Muratpaşa Belediyesi'nde, aralarında eski CHP gençlik kolları başkanının da bulunduğu çok sayıda kişinin işe gitmeden maaş aldığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin ön inceleme raporunda, CHP'li belediye başkanı Ümit Uysal ve ilgili çalışanlar hakkında soruşturma izni verilmesi istendi.

Antalya'da yayın yapan yerel Lider gazetesinin İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporuna dayanarak yaptığı habere göre, 'kankamatik' isimler ve usulsüzlükler şöyle sıralandı:

LİYAKATSİZ ATAMA

Akdeniz Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak görev yapan M.Ç.K., doktorasını tamamlamadığı, gerekli öğrenim, sertifika ve benzeri belgelere sahip olma şartlarını taşımadığı halde uzman kadrosuna atandı.

CHP'Lİ ATANDI, İŞE GİTMEDİ

Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü'nde görevli görünen eski CHP İl Gençlik Kolları Başkanı M.G.'nin, 2016'da 15 gün, 2017'de 10 gün, 2018'de 15 gün iş yerine geldiği; 2019'da Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde geçici olarak görevlendirildiği, 2020'de ise 'hiç' işe gitmediği belirlendi.

M.G.'nin ayrıca, belediye başkanı ile aynı partinin ilçe gençlik kolları başkanı olması nedeniyle birim müdürlerinin sorunlar yaşadığı, 7 kez görev yerinin değiştirildiği belirlendi.

İŞTE O MÜDÜRLERİN LİSTESİ

Raporda, müdürlerin mesaiye devamının sağlanamaması nedeniyle 'insan kaynağının etkin ve verimli kullanılması' ilkesine uyulmadığı belirlendi; müdürlerin işe gelip gelmediklerinin takibi için bir 'mesai takip sistemi' oluşturulması istendi.

Farklı birimlerde görev yapan 11 birim müdürünün görevlendirme ve mesai dökümlerinden ortaya çıkarılan liste rapora şöyle yansıdı:

S. A., Başkanlık emrinde görevli olduğu 66 gün boyunca işe gelmedi.

B.Ö., Başkanlık emrinde görevli olduğu 262 gün boyunca sadece 72 saat işe geldi.

A.K., Başkanlık emrinde olduğu 63 gün boyunca hiç göreve gelmedi.

E.Ö., Başkanlık emrinde görevli olduğu 63 gün boyunca hiç göreve gelmedi.

S.S., Başkanlık emrinde görevli olduğu 661 gün boyunca hiç göreve gelmedi.

İ.G., Başkanlık emrinde görevli olduğu 422 gün boyunca hiç göreve gelmedi.

Y.Ş.Ş., Başkanlık emrinde olduğu 274 gün boyunca hiç göreve gelmedi.

Z.A., Başkanlık emrinde görevli olduğu 1.154 gün boyunca 13 gün göreve geldi.

S.Ö., Başkanlık emrinde görevli olduğu 13 gün boyunca hiç göreve gelmedi.

B.S., Başkanlık emrinde görevli olduğu 712 gün boyunca 33 gün göreve geldi.

A.G., Başkanlık emrinde görevli olduğu 67 gün boyunca hiç göreve gelmedi.