Siyasilerden Akşener'e sert tepki: Cumhurbaşkanımızı bebek katili Netanyahu'ya benzetmek akıl tutulmasıdır

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Başkan Erdoğan'ı hedef alan sözlerine siyasilerden sert tepkiler geldi. AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, ''Eğer Akşener, Netanyahu'yu birilerine benzetecekse “açık işbirliği - gizli ittifak” yaptıkları masum insanların katili terör örgütünün siyasal uzantılarına benzetsin'' dedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ise, ''Bu sakil benzetme siyaset değil bir akıl ve vicdan tutulmasıdır.'' diye sert konuştu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı işgalci İsrail'in Başbakanı Netanyahu'ya benzeten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e sert tepki verdi.

Kurtulmuş, Twitter'dan paylaştığı mesajında "Meral Akşener'i sayın Cumhurbaşkanımız hakkında söylediği izansız sözleri dolayısı ile şiddetle kınıyoruz. Eğer Akşener, Netanyahu'yu birilerine benzetecekse "açık işbirliği - gizli ittifak" yaptıkları masum insanların katili terör örgütünün siyasal uzantılarına benzetsin." ifadelerine yer verdi.

"YAZIK"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki geldi.

Altun, "Sayın Cumhurbaşkanımızı, eli kanlı bir katile benzetmek siyaset etmek değildir. Onlara en güzel cevabı yine Filistinli kardeşlerimiz ve tüm gönül coğrafyamız verecektir. Yazık." dedi.

ÇELİK'TEN DE TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Akşener'e tepkisini "Cumhurbaşkanımızla çocuk katili Netanyahu'yu yan yana zikretmek, ancak Cumhurbaşkanımızın Filistin ve Mescid-i Aksa için verdiği mücadeleye zarar vermek isteyenlerin gayreti olabilir." sözleriyle dile getirdi.


"SİYONİSTLERİ SEVİNDİRİR"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Akşener'e "Filistin davasını bir kutsal emanet olarak taşıyan Cumhurbaşkanımızla bebek katili Netanyahu'yu aynı cümlede zikretmek sadece Siyonistleri sevindirir. Bu sakil benzetme siyaset değil bir akıl ve vicdan tutulmasıdır." diyerek tepkisini belirtti.

"AKŞENER SİYASİ ÇAPSIZLIKTAN VAZGEÇMELİ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sözlerine tepki göstererek, "İYİ Parti Genel Başkanı Kudüs'te, Mescid-i Aksa'da Filistinli çocuklar, kadınlar ve suçsuz insanlara devlet terörü uygulayan İsrail'i kınama cesareti dahi sergileyememiş ancak Netanyahu ve destekçilerine göstermelik bir tepki verebilmiştir. İsrail'in zulmü karşısında Filistin davasının en güçlü sesi olan Sayın Cumhurbaşkanımız ile masum sivillerin katili Netanyahu'nun adını aynı cümlede geçirmek bile en hafif tabiriyle aymazlıktır. Sayın Akşener bu siyasi çapsızlıktan bir an önce vazgeçmelidir" dedi.