Türkiye-Mısır ilişkilerinde yeni dönem... Sisi Ankara'ya geldi!

Başkan Erdoğan'ın daveti üzerine Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştiriyor. Başkan Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi resmi törenle karşıladı. Yapılacak ikili ve heyetler arası görüşmelerde Türkiye-Mısır ilişkileri, bölgesel ve küresel meseleler ile Gazze'deki ateşkes görüşmeleri ele alınacak. İşte detaylar...

aksam.com.tr

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye resmi ziyarette bulunuyor.

Sisi, "Bugünkü ziyaretim ve Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki Kahire ziyareti, iki ülke arasında yeni bir dostluk ve işbirliği başlatma iradesini yansıtıyor" ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi resmi törenle karşıladı.

SİSİ TÜRKİYE'YE GELDİ!

12 yıl aradan sonra cumhurbaşkanı düzeyinde Mısır'dan Türkiye'ye ilk ziyaret olarak kayıtlara geçen ziyarette, iki ülke arasında ekonomik, enerji ve sağlık başta olmak üzere çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalanacak.

Başkan Erdoğan, saat 14.00'da Sisi'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılayacak.

ÇEŞİTLİ ANLAŞMALAR İMZALANACAK!

Karşılamanın ardından ikili ve heyetler arası görüşmelere geçilecek.

İki ülkenin bakanlarının da katılımıyla Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ilk toplantısı gerçekleştirilecek.

Konsey toplantısında iki ülke arasındaki ilişkiler gözden geçirilecek, işbirliğinin daha da geliştirilmesine yönelik adımlar atılacak.