'Sincar’ı da başlarına yıkarız'

Üsküdar’da bayramlaşma programında konuşan Enerji Bakanı Albayrak, Kandil’deki PKK’lıların Sincar’a kaçabileceğini belirterek, “Orayı da dümdüz edeceğiz” dedi.

Bakanı Berat Albayrak Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde bayramlaşma programında konuştu. Terörle mücadeleyle ilgili konuşan Albayrak, “Bırakın Güneydoğu’yu, Şanlıurfa’yı, Suruç’u, Şırnak’ı, İstanbul’da, şehirlerde dahi bu teröristler hücrelerinden çıkarılıp, adalet ve hukuk karşısında tasfiye edilecek” dedi. Albayrak, "Kandil dümdüz olacaktı ya, amenna. Münbiç bitiyor, günler kaldı. Sincar’a kaçacaklarmış, Sincar’a kaçacaksanız orayı da dümdüz edeceğiz. O dönem bitti” diye konuştu.  

BUNLAR SON ÇIRPINIŞLARI 

Albayrak şunları kaydetti: “Siyaset adı altında hâlâ tabancaya, silaha uzanıp hâlâ saldırmak, siyaset böyle mi? AK Parti’nin (Şanlıurfa) Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, sayısız tehdit edildi. Dün (önceki gün) bütün Suruç toplandı, on binler cenazede yekvücut oldu. Teröristler nereye gizlenirse gizlensin, askerimiz, polisimiz orada onları bulup gömecek. Türkiye’de terör süreci bitti Allah’ın izniyle. Bunlar son çırpınışlarınız.”

EN AĞIR CEZAYI ALACAKLAR

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, çocuklarıyla birlikte Ümraniye'deki hayvan barınağını ziyaret etti. Bakan Albayrak, çocukları için barınaktan hayvan sahiplendi. Bakan Albayrak, Sakarya'daki yavru köpeğe işkenceyle ilgili olarak, "Canlılara, hayvanlara işkence yapanların en büyük cezaları alması için çalışma yapacağız" dedi. Albayrak şunları söyledi: "Burada iyi bir hizmet var ama, hayvan barınaklarının da çok daha fazla iyileştirilmesi gerek. Sakarya'daki olay, bu ve benzeri olayların caydırıcılığının olması lazım, biz çalışmaları başlattık. 24 Haziran'dan sonra ilk olarak Adalet Bakanımız ve yetkili organlarla, hayvan hakları konusunda yoğun bir çalışma üreteceğiz."