Sincan'a Türk heyeti

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Çinli mevkidaşı Vang Yi ile görüştü, Uygur Türklerine ilişkin hassasiyeti iletti. Önümüzdeki günlerde bir Türk heyeti ve büyükelçimiz Sincan bölgesine iki ayrı ziyaret gerçekleştirecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dördüncü Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısı'na katılmak için gittiği Kamboçya'nın başkenti Punom Pen'de Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, , "Çin Dışişleri Bakanıyla ikili ilişkilerimizi, bölgesel ve küresel gelişmeleri değerlendirdik. Uygur Türklerine ilişkin hassasiyetlerimizi aktardık" dedi. Çavuşoğlu, "Türkiye'den gidecek bir heyeti 7 günlük bir karantinadan sonra bölgeye gönderebileceklerini, yani bölgeye gelmesini istediklerini söylediler. Ayrıca büyükelçimizin önümüzdeki süreçte hiç ziyareti kısıtlanmadan bölgeyi bir ziyaret etmesi de gündemde" diye konuştu.

ATEŞKES ÖNERDİK

Çavuşoğlu Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile debir araya geldi. Çavuşoğlu, "Her iki ülkenin ihracatının önündeki engellerin kaldırılması gündemdeydi. Ateşkes umuduna yönelik beklentilerimizi dile getirdik. Bölgemizin ve dünyanın barışı için çaba göstermeye devam edeceğiz" dedi.