Sigarayı bırakanlar Külliye’ye

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sigarayı bırakan 250'den fazla vatandaşa, Külliye'de özel bir resepsiyon verecek. Davetliler arasında, Erdoğan'ın sigarayı kesin olarak bıraktırdığı 20 kişi de yer alacak.

Hakkı KURBAN 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, "9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü" dolayısıyla yarın saat 14.00'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde bir resepsiyon verilecek. Resepsiyona, Türkiye genelinde sigarayı bırakan 250'den fazla vatandaş katılacak. 

Her fırsatta, sigara içen birini gördüğü anda o kişiyi sigarayı bıraktırmak için ikna etmeye çalışan Erdoğan'ın bu özel davetine, yurt gezileri sırasında sigara içerken görüp, sigarayı bıraktırdığı 20 kişi de iştirak edecek. Resepsiyonda, Erdoğan ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sigaranın sağlığa zararı hakkında birer konuşma yapacak. 

ÖZEL HASSASİYETİ VAR

Kamuoyunda, Erdoğan'ın, sigara başta olmak üzere tüm zararlı alışkanlıklarla ve bağımlılıkla mücadele konusundaki özel hassasiyete sahip olduğu biliniyor. Erdoğan, yakın çevresindeki pek çok bakanın da arasında bulunduğu bürokrat ve milletvekilinden de sigarayı bırakmaları konusunda söz almıştı.  

KOLEKSİYON SERGİLENECEK

Yurt gezilerinde sigara içerken gördüğü kişilerden, bırakma sözü alan Erdoğan'ın, bu kişilerin sigara paketine, isim, soy isim, tarih ve telefon numaralarını yazarak aldığı çok kere basına yansımıştı. Resepsiyonda, bu paketlerden oluşan koleksiyondan fotoğraflar sergilenecek.

Sıra Kara Kıta’da 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte Güney Amerika turunu tamamlayarak Şili, Peru ve Ekvator'dan ticari ilişkileri güçlendirerek dönen işadamları, bu kez yönünü "Kara Kıta"ya çevirdi. Erdoğan'ın, 28 Şubat-3 Mart tarihleri arasında yapmayı planladığı Batı Afrika ziyareti, Türkiye'nin bölgeyle ilişkilerini güçlendirecek. 

ALTERNATİF PAZAR

Komşularda yaşanan kaostan etkilenen işadamları için alternatif ticaret imkanlarının oluşturulması bekleniyor. Ziyaret öncesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), bu pazarlarda karşılaşılan sorunlarla ilgili iş dünyasının değerlendirmelerini aldı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) da, 2016'nın yol haritasını çizdi.