Sel suları İstanbul'u esir aldı... AKOM vatandaşı uyarmadı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği'nin uyarılarının ardından kent genelinde sağanak yağış etkili oldu. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı, cadde ve sokaklar göle döndü. Bu esnada CHP yönetimindeki İBB'ye bağlı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), yağışa ilişkin vatandaşlara herhangi bir uyarıda bulunmadı. AKOM'un resmi sosyal medya hesabından ise en son 5 gün önce bir etkinlik paylaşımı yapıldığı ortaya çıktı.

İstanbul'un Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu, sürücüler ilerlemekte zorluk çekti.

Yağış nedeniyle Arnavutköy ve Başakşehir bölgesindeki yollarda araçlar mahsur kaldı. İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde beklerken, bazı vatandaşlar araçlarını iterek kurtarmaya çalıştı.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, "Kuvvetli yağış nedeniyle Başakşehir Millet Kıraathanemizde yaşanan su baskını sonrasında tüm vatandaşlarımız tahliye edilmiştir. Belediyemizde misafir ettiğimiz komşularımız, servislerimizle evlerine bırakılacaktır. Ekiplerimizin ilçe genelindeki çalışmaları devam ediyor. " ifadelerini kullandı.

AKOM UYUDU!

İstanbul'u sel götürürken, CHP'li İBB'ye bağlı Afet Koordinasyon Merkezi AKOM'un İstanbul'u uyarmak yerine, en son 5 gün önce etkinlik paylaşımı yaptığı tespit edildi.

İstanbul'da son birkaç saattir yaşanan sel felaketi ile ilgili de herhangi bir uyarı paylaşımı gerçekleşmedi.

Sağanak yağış İstanbul'u esir aldı... 2 kişi hayatını kaybetti

Valilik bu gece için duyurdu: İstanbul için sağanak uyarısı

İstanbul'da sağanak şiddetini artırdı... Radarda görüntülendi

Arnavutköy ve Başakşehir'de sağanak etkili oldu... Cadde ve sokaklar göle döndü