'Şekerde üretim artacak'

AK Parti’nin Tokat’taki mitinginde konuşan Başbakan Yıldırım, Turhal Şeker Fabrikası ile ilgili “Çalışmaya devam edecek. Daha fazla da kotasını, üretimini artıracağız buradan söz veriyorum” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım seçim mitingleri kapsamında Tokat’ta konuştu. Yıldırım, “Bu ay iki bayram kutluyoruz. Birincisi Ramazan Bayramı, ikinci bayram da önümüzdeki pazar ‘seçim zaferi’ bayramı” dedi. Binali Yıldırım özelleştirilen şeker fabrikalarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Tokat Turhal Şeker Fabrikası çalışmaya devam edecek. Daha fazla da kotasını, üretimini artıracağız buradan söz veriyorum” diye konuştu. 

 AKIL HOCALARINIZ SAKAT 

Başbakan Yıldırım şunları söyledi: Tutturmuşlar ‘ekonomi kötüye gidiyor.’ Boşa sevinmeyin, Türkiye’nin ekonomisi sağlam da sizin akıl hocalarınız sakat. Türkiye AK Parti döneminde son 15 yılda üst üste 5,7 büyüme gerçekleştirdi. Onun için 15 yılda Türkiye’yi 3 kat büyüttük. Geçmiş dönemlerde böyle bir büyüme yok. 

TERÖR SÖZÜ DUYDUNUZ MU?  

Seçime Cumhur İttifakı'yla giriyoruz. Cumhur İttifakı terörün bu ülke topraklarından kökünü kazımak demektir. O adamların hiç terörden, hiç FETÖ’yle mücadele, PKK için tedbir sözleri duydunuz mu? Cumhur İttifakı, istiklalin, istikbalin teminatıdır.  

ABD ile 90 günlük bir anlaşma yaptık

 Başbakan Binali Yıldırım, bir Youtube kanalının canlı yayın konuğu oldu. Yıldırım, “ABD ile Türkiye arasında  mutabakata varılan Münbiç yol haritasına ilişkin, "Şu anda 90 günlük bir anlaşma yaptık. Bu anlaşma ne? 90 gün içerisinde belirli bir takvime göre buradan terör örgütü PKK’nın uzantısı PYD ile YPG çıkartılacak. Oradaki yönetim yerel yönetime devredilecek. Bu Türkiye’nin ısrarlı gayretleri sonucu bu noktaya geldi" dedi. Kanal İstanbul projesinin içeriğine açıklık getiren  Yıldırım, "Kanal İstanbul projesi bir eğlence projesi değil. Öyle anlatıyorlar  ki ‘bu kadar parayı buraya harcamaya ne lüzum var.’ Proje 10 milyar dolar, onlar 65 milyar dolar diyor. Projeyi yapan benim. İkinci yanlış, biz bunu devletin bütçesinden yapmayacağız. Bu projeyi yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştireceğiz" dedi. 

Komandolara bayram ziyareti

 Başbakan Binali Yıldırım, bayramın ilk günü Erzincan’ın Kemah ilçesi kırsalında 3 teröristi etkisiz hale getiren komandolarla bir araya geldi. Yıldırım, burada 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş tarafından karşılandı. Tören mangasını selamlayan Yıldırım, Mehmetçik ve güvenlik korucularıyla kahvaltı yaptı.