Şehit yakınına küfretmişti... Akşener için ortaya çıktı

İYİ Parti Grup Başkanvekili olduğu dönemde şehit ağabeyinin boynunu sıkarak ağır küfürler eden Kocaeli Milletvekili Türkkan muhaliflere yakınlığı ile bilinen bir televizyon kanalında 6'lı masayı karıştıracak açıklamalarda bulundu. İP'li Türkkan, ''Meral Akşener'in cumhurbaşkanı olmasını istiyorum.'' dedi.

İP'li Lütfü Türkkan katıldığı bir televizyon programında 6'lı masayı karıştıracak açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan muhaliflere yakınlığı ile bilinen FOX TV ekranlarında açıklamalarda bulundu. Türkkan, İP Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olmasını istediğini belirterek, "Ben Meral Akşener'in cumhurbaşkanı olmasını hayal ediyorum. Ne kadar zarif, naif bir Türkiye olurdu. Dünya güzelleşirdi. Emin olun bunu hayal etmek, bunu talep etmekten daha doğal bir şey olabilir mi?" ifadelerini kullandı.

Türkkan'ın bu sözleri üzerine program sunucusu Meral Akşener'in 'Ben başbakan olacağım' dediği sözleri hatırlattı.

"İKNA ETMEK İSTERDİM"

Bunun üzerine Türkkan, "Keşke olsa. Bende keşke bir kudretim olsa da sayın Meral Akşener'i bu konuda ikna edebilsem. Çok isterim gerçekten çok isterim. Öyle bir gücüm olabilse keşke." dedi.

Türkkan sözlerine, "Sayın Meral Akşener'i bu konuda ikna edebilsem ve cumhurbaşkanı adayı olarak çıkabilse. Ülkenin rahatlayacağını düşünüyorum. O kadın eliyle, o kadın ruhuyla ülkenin bu gerginliklerden kurtulacağını düşünüyorum. Yani ülkeye bir kadın eli ülkeye bir anne eli değmesi çok önemli." diyerek sürdürdü.

ŞEHİT AĞABEYİNE KÜFÜR ETMİŞTİ

Türkkan, 2021 yılında Bingöl'de şehit ağabeyi Tahir Gümren'in Meral Akşener'e tepki göstermesinin ardından ardından, ağza alınmayacak derecede ağır bir küfür savurmuştu. Bu küfür sonrası Twitter'da büyük tepkiler yükseldi ve İyi Partili Türkkan istifaya davet edildi. Ancak genel başkanı Akşener, Türkkan'ı korumuş ve partiden ihraç etmemişti.

Bu olay sonrası uzun süre kamuoyundan kaçan Türkkan, Akşener için tekrardan ortaya çıktı.