Şehit annesinden İmamoğlu'na tepki

Ümraniye'de merhum başkan Kadir Topbaş döneminde temeli atılan Şehit Selçuk Paker Camii'nde ibadet 2020'de başladı. CHP'li İBB ise astığı afişlerle camiyi yeni açılmış gibi gösterdi. Şehidin annesi İmamoğlu'na seslenerek “Oğlumu kullanma” dedi.

Merhum İBB Başkanı Kadir Topbaş döneminde, Ümraniye'de inşa edilecek camiye, Diyarbakır Sur'da 30 Ocak 2016'da şehit olan bordo bereli Selçuk Paker'in isminin verilmesi kararlaştırıldı. Caminin kalan kısmı ise bundan 3 yıl önce tamamlanarak ibadete açıldı. CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibi ise İstanbul'daki billboardlara caminin afişini astırarak yeni açılmış algısı yaptı. Afişlere şehit annesi Sevgi Daşdemir tepki gösterdi: "3 yıl önce sen bu cami bittiğinde beni arasaydın, deseydin ki şehidimin annesi ben bu camiyi tamamladım, açılış yapmak istiyorum, 'Buyur gel birlikte açalım' derdim. Seçimlere 3 ay kala, her yere, Şehit Selçuk Paker Camii'nin açılışını yapmış gibi afişler asıyorsun. Benim çocuğum reklam aracı mı? Benim çocuğumu neden kendine reklam yapıyorsun?"

KATİLLERİYLE İTTİFAK YAPTIN

"Sen 4 ay önce HDP bayraklarıyla miting yaptın, Selahattin Demirtaş'a, Osman Kavala'ya, Abdullah Öcalan'a özgürlük istiyorsun, bugün de benim şehidimin adını anıyorsun. Afişleri görünce çok üzüldüm, 3-4 gündür uyku uyumuyorum. Ben çocuğumu tabuta sığdıramadım, eşi 2 aylık hamileydi. Sen benim evladımın katilleriyle ittifak yapıyorsun, boy boy fotoğraflar çektiriyorsun."