“Seçime kendi logolarımızla gireceğiz” demişlerdi… Babacan ve Davutoğlu çark etti

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerine kendi logolarıyla ve adlarıyla gireceklerini açıklayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçimlere CHP listelerinden girme kararı aldı. Babacan'ın ve Davutoğlu'nun geçtiğimiz yıl yaptıkları konuşmalar, sosyal medyada tekrar gündeme geldi.

6'lı koalisyonu oluşturan partilerden Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere CHP listelerinden girme kararı aldı. Bununla birlikte DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu 2022 yılında yaptıkları konuşmalarda, seçimlere kendi logolarıyla gireceklerini açıklamışlardı. Davutoğlu'nun ve Babacan'ın açıklamaları sosyal medyada tekrar gündeme geldi.

"SEÇİMLERE KENDİ LOGOSUYLA GİRME KARARI ALMIŞTIR"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 14 Mayıs'taki seçimlere CHP listelerinden girme kararı aldı.

Babacan'ın bu kararı, akıllara 27 Nisan 2022 yılında yaptığı konuşmayı getirdi.

DEVA'nın seçimlere kendi logosuyla ve adıyla gireceğini vurgulayan Babacan, "Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere, kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun." demişti.

"ŞU ÇINAR YAPRAĞI TÜRK SİYASETİNDE KALICI OLACAKTIR"

Seçimlerde bekledikleri oyu alamayacaklarını fark eden DEVA'nın ardından bir geri dönüş de Gelecek Partisi'nde yaşandı.

Davutoğlu, Mart 2022 yılında yaptığı konuşmada "Şu çınar yaprağı Türk siyasetinde kalıcı olacaktır." diyerek seçimlere kendi adlarıyla ve logolarıyla gireceklerini açıklamıştı.

Geçtiğimiz yl yaptığı konuşmada Davutoğlu, "Şu çınar yaprağı Türk siyasetinde kalıcı olacaktır. Ve kendi logomuzla seçime gireriz. Gelecek Partisi ilk seçimine kendi kimliğiyle girer." demişti.