Seçim ittifakı AK Parti tüzüğüne girecek 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, “Türk siyasi hayatında yasalaştırdığımız yeni bir müessese var ve tüzüğe girecek” dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı katıldığı bir canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yazıcı, 18 Ağustos’ta yapılacak olan büyük kongrede yönetime yeni takviyelerin yapılacağını ifade ederek, “Değişim olacak. Teşkilatlarımız bizim omurgamız. Biz kongre süreçlerini özenle yürütürüz. Bizim her kongremizde değişim olmuştur. Kadınlara, gençlere daha fazla alan ayırıyoruz” diyerek şunları kaydetti: 

Koalisyon kalkıyor

5-6 maddelik bir değişiklik olacak. Çelişen bazı maddeleri değiştireceğiz. Teknik bir düzenleme olacak. Kurumsal olarak getirdiğimiz şeylerden biri koalisyon bölümünü kaldırıyoruz. Tüzüğe bir ittifak düzenlemesi ekliyoruz. 

O söz güçler ayrılığıdır 

“İdam cezası, geriye dönüşü olmayan bir cezadır” diyen Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti: Yargılama süreçlerinin kaliteli olması lazım. Yoksa çok acı olayları yaşamak kaçınılmaz olur. Toplumda talep varsa siyaset duyarsız kalamaz. Cumhurbaşkanımız “İdam konusu Meclis’ten geçerse onaylarım” demesi “aslında güçler ayrılığına dikkat çekmesidir” dedi.