Seçim hezimetinin nedenini itiraf etti: Vatandaş 'Siz teröristlerle iş birliği yapıyorsunuz' dedi

14-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen seçimlerde muhalefet büyük hezimete uğradı. Hezimetin etkileri devam ederken, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta yenilginin nedenini itiraf etti. Usta, 2019'daki yerel seçimlerde 600 oy aldığı bölgede oylarının 20'ye düştüğünü söylerken ''Vatandaşa sordum, 'Siz teröristlerle iş birliği yapıyorsunuz' dedi.'' ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise partisinin Afyonkarahisar'daki 'Büyük Buluşması'nda Millet İttifakı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi.

Akşener, "Her birimiz seçime ayrı ayrı girelim. Kendi kadrolarımızla milletimizin karşısına çıkacağız. Hiçbir ilçe ve beldede iş birliği yapmayacağız" dedi.

ERHAN USTA'DAN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMALAR

Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken, İYİ Parti Genel Başkanvekili Erhan Usta, katıldığı bir programda seçim hezimetinin nedenini itiraf etti.

Bir önceki seçim döneminde 600 oy aldığı bölgede oylarının 20'ye düştüğünü söyleyen Usta, şu ifadeleri kullandı:

Benim bağımsız olarak 2019'da girdiğim seçimlerde bunun sosyolojik olarak birisi analizini yapmalı. Tek başıma, iki ittifaka karşı 600 oy aldığım köyde bizim oyumuz 20'ye düştü. Vatandaş, 'Siz teröristlerle iş birliği yapıyorsunuz.' dedi."