Sanki AK Parti, Atatürk’e karşıymış gibi gösteriyorlar 

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 10 Kasım vesilesiyle yaptığı açıklamada “Bizim duruşumuz bellidir. Atatürkçü olmayıp Atatürk’ü kullananlarla sorunumuz var’’ dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 10 Kasım ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ünal, “Birileri sanki AK Parti cumhuriyete ve Atatürk’e dönük bir pozisyon içerisindeymiş gibi bir algı oluşturmak istiyorlar. Bizim duruşumuz bellidir. Bizim cumhuriyetle, Atatürk’le bir sorunumu olmadığını herkes bilir. Bizim kendisini cumhuriyetin sahibi zannedenlerle sorunumuz var. Bizim Atatürkçü olmayıp Atatürk’ü kullananlarla sorunumuz var. Atatürkçülük üzerinden bu ülkenin tarihine saldıran insanlar önce bir pozisyonlarını gözden geçirsinler” dedi. 

Adayımızı pazar günü açıklayacağız  

Ünal, AK Parti’nin Meclis Başkanı adayının pazar günü kamuoyu tarafından öğrenileceğini açıkladı. Seçim barajının düşürülmesine ilişkin olarak ise Ünal, “Bu konularda devam eden bir komisyon çalışıyor. Bu konudaki çalışmalarımızı 2017 sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz” dedi.