AKŞAM GAZETESİ
Başkan Erdoğan, 3. Uluslararası Yeditepe Bienali'nde konuştu. Erdoğan, şunları söyledi: "Ecdattan devraldığımız her meziyeti, her güzelliği, her birikimi daha da güçlü bir şekilde geleceğe aktarmaya devam edeceğiz."
TAKLİTCİLİK GERİYE GÖTÜRDÜ
"Burada geçen yıl ebediyete uğurladığımız merhum Mehmet Doğan'ın şu sözlerini sizinle paylaşmak istiyorum: "Batıcılık, Batı taklitçiliği Türkiye'yi yıkıma götürmüştür. Milletimiz 21. yüzyıla yeni bir medeniyet vasatında girmelidir. Var olabilmenin, taklitten kurtulup ilim ve teknikte üretici olmanın yegane yolu budur. Türkiye, tek parti faşizmi döneminde buna maruz kalmış, Batıcı jakobenlerin elinde milletimizin kültür hazinesi ihmal edilmiş, tahkir edilmiş ve binlerce yıllık köklü miras reddedilmiştir."
KİMLİĞİMİZİ KORUMALIYIZ
"Oysa hepimiz biliyoruz ki geleneği olmayanın geleceği de olmaz. Eğitimden siyasete, kültür ve sanattan mimariye kadar her alanda maziden atiye uzanan sağlam köprüler kurmaya gayret ediyoruz. Millete, aziz milletimizin değerlerine, inancına, tarihine, kültürüne husumet besleyen tüm yaklaşımları elimizin tersiyle itiyoruz. Neoliberal kültürün dayattığı hayat tarzlarının dünyayı adeta istila ettiği bir dönemde asli kimliğimizi koruyarak istikbalimizi inşa etmeye çalışıyoruz."
ZORBALIĞA BAŞLADILAR
"Geçtiğimiz haftalarda ana muhalefet partisinin de kışkırtmasıyla mahalle baskısını mumla aratan bir faşist dalgaya şahitlik ettik. Yıllardır özgürlükten bahsedenler, sırf kendilerine destek vermedi diye sanatçılarımızı, sporcularımızı fişleyip linç ettiler. Birçok isim sosyal medya hesabını kapattı. Uğruna ağır bedeller ödediğimiz özgürlüklerimizi kimse bu milletin elinden alamaz."
BATI VE İSLAM DÜNYASI GAZZE'DE SINIFTA KALDI
Erdoğan, Filistin'i Destekleyen Parlamentolar Grubu Toplantısı'nda, İsrail'in, cinnet halinde olduğunu belirterek şunları söyledi: "Özgürlüklerden, haktan, hukuktan dem vuranlar, İsrail'in katliamı karşısında üç maymunu oynuyor. Gazze'de çocuklar can verirken bunları gören dünyada var mı? En küçük hadisede ambargo silahını çeken batılı devletler nerede? İçim kan ağlayarak söylüyorum. İslam dünyası da kendisinden bekleneni maalesef yerine getirememiştir. Muhasebeye ihtiyacımız olduğu açıktır. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınların da arttığını görüyoruz. Harem-i Şerif sadece Müslümanlara aittir. Bunun zedelemesine izin vermeyiz. Mescid-i Aksa bizim kırmızı çizgimizdir. Ebediyete kadar da inşallah böyle kalacaktır."