Restoranlar kabine gündeminde

Başkan Erdoğan, kafe ve restoranların açılıp açılmayacağına ilişkin soruya, “Kabinede değerlendireceğiz. Riske girmek istemiyoruz. Verilere göre esneme yapabiliriz” yanıtını verdi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Çengelköy’deki Kerem Aydınlar Camisi’nde kıldığı cuma namazı çıkışında soruları yanıtladı. Aşılamanın devam ettiğini belirten Erdoğan, “Arkadaşlar önce aşı konusunda şu anda ikinci parti aşımız nasip olursa yani onayı çıktı Çin’den. Büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebilir. Beklentimiz 10 milyon gelecek ve bu yaş grubu, huzurevlerinde vesaire kalanlarına yönelik aşılarımız devam edecek” dedi.

ESNEME YAPILABİLİR

Başkan Erdoğan kafe ve restoranlara yönelik kısıtlamalarla ilgili şunları söyledi: “Restoran işletmeciliği konusunda ise, kabine toplantısında değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Çünkü endişelerimiz var. Her ne kadar sıkı tutacağız diyorlarsa da maalesef sıkı tutulmuyor. Şu anda başarılı bir süreç var. Bu süreci tekrar tersine çevirmek, böyle bir şeyin altına girmek istemiyoruz. Gerekirse bir esneme yapılabilir.”

BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ

Başkan Erdoğan PKK’ın yuvalandığı Sincar’la ilgili “Ortak operasyonları filan her zaman yapmaya hazırız ama bunları açıklamak suretiyle bu operasyonlar yapılmaz. Her zaman benim bir sözüm var ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ olay budur” dedi.

AŞILAR YARIN TÜRKİYE’DE 

Çin’den yarın yola çıkacak aşıları taşıyan kargo uçağı pazar sabahı Türkiye’ye ulaşacak. İlk partide Çin’den 3 milyon doz gelmişti. Yeni partide ise 10 milyon doz aşı daha gelecek. Böylece Türkiye toplamda 13 milyon doza ulaşmış olacak.

RESTORANLARA HES KODLU GİRİŞ ÖNERİSİ

TESK Başkanı Bendevi Palandöken Erdoğan’la görüştü. Palandöken, “Restoranların HES koduyla hizmet verebileceğini ilettik. Kararların en kısa sürede alınacağını ifade etti. Bu ay sonu bir çok meselenin halledileceğini düşünüyoruz” dedi. 

SEÇİM HAZİRAN 2023’TE OLACAK

“Biz, bu muhalefetteki siyasi partiler gibi acelecilik içerisinde değiliz. Haziran 2023’ten önce erken seçim falan söz konusu değildir. Oturmuş demokrasilerde aklınıza estiği zaman erken seçime gidilmez.”

BAHADIROĞLU’NA VEDA

Yavuz Bahadıroğlu mahlasıyla bilinen tarihçi ve yazar Niyazi Birinci vefat etti. Birinci’nin Eyüp Camii’ndeki cenaze törenine Başkan Erdoğan da katıldı. Erdoğan cenazede yaptığı konuşmada, “Allah kendilerine rahmet eylesin, cennetiyle müşerref eylesin. Bir fikir insanıydı. Kaleminden iltisap sapma olmadı. Yaşadı ve yaşattı. Hakk’a uğurluyoruz. Ben ailesine, dava arkadaşlarına sabırlar diliyorum’’ dedi.

Bahadıroğlu için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da taziye mesajı yayınladı. 

ARKASINDA 30 ROMAN BIRAKTI 

Eserlerinde Yavuz Bahadıroğlu ismini kullanan Niyazi Birinci 1945’te Rize’de dünyaya geldi. 1971’de İstanbul’da gazeteciliğe başlayan Birinci’nin Osmanlı İmparatorluğu’nun çeşitli dönemlerini ele alan 30’u aşkın romanı bulunuyor.