PYD Münbiç’teki devriye bölgesinden çekildi 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Münbiç’teki PYD varlığına ilişkin “Devriye bölgesinden çekildiği teyit edildi'' dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, haftalık bilgilendirme toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. “Münbiç yol haritasının planlama ve uygulama safhası devam ediyor. Münbiç’te devriye güzergahında PYD’nin çekildiği teyit edildi” diyen Aksoy, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’de Ekim 2016’dan bu yana tutuklu olan Rahip Andrew Craig Brunson’ın serbest bırakılmasına yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunmasıyla ilgili şunları kaydetti: 

Hukuki süreç sürüyor

Hukuki bir süreç var ortada ve bu süreç devam ediyor. Brunson, ailesiyle ve hukuk yetkilileriyle düzenli olarak görüşebiliyor. Adli süreç hukukun üstünlüğü ilkesine dayalı olarak yürütülüyor. Bir sonraki duruşma 12 Ekim’de yapılacak. Türkiye bir hukuk devleti.

13 Temmuz’da uyardık: Oyalamayın

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, 13 Temmuz’da yapılan Türkiye- ABD ortak çalışma grubu toplantısına ilişkin “ Biz ABD ile güvene dayalı ilişkiler tesis etmek istiyoruz. Türkiye ile ABD arasında yapılan toplantıda, FETÖ elebaşı konusunda ABD’nin artık oyalamaması gerektiğinin altını çizdik “ dedi.