'PYD bize yaşam hakkı tanımıyor'

ABD’nin “Kürtleri koruyoruz” yalanına Suriyeli Peşmergeler cevap verdi. Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi’nden Birimo, “PYD, diktatörlük kurdur” dedi. 

Osman Nuri CERİT 

Türk ve ABD heyetlerinin bugün Ankara’da gerçekleştireceği “Suriye” toplantısı öncesi, Washington’dan yapılan ve terör örgütü PYD’yi işaret eden “Suriye’de Kürtleri koruyacağız” açıklamalarına bir tepki de Suriyeli Peşmergeler’den geldi.   

Suriye Peşmergeleri’nin siyasi uzantısı olan Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi (ENKS), terör örgütü PYD’nin bölgedeki diğer Kürt gruplara yaşama hakkı tanımadığı ve bölgeyi diktatörlükle yönettiğini duyurdu. Açıklamayı ENKS Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Birimo yaptı. 

İHANETLE SUÇLUYOR 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi merkezli Mesut Barzani’ye bağlı K24 kanalına konuşan Birimo, Suriye’de terör örgütü PYD/YPG dışındaki Kürtlerin, zulüm altında yaşadığını söyledi. Birimo, “PYD kendisi dışında hiçbir Kürt gruba yaşama hakkı tanımıyor. Bölgede siyaset yapmanın zemini kalmadı. ENKS üyeleri ve aydınlar tutuklanıyor, bürolarımız kapatılıyor. PYD, kendilerine katılmayı reddeden Kürtlerin tamamını ihanetle suçluyor” dedi. 

SİSTEMATİK BASKI YAPILIYOR

Terör örgütü PYD, ABD’nin sağladığı destekle ve sözde DEAŞ ile bahanesiyle işgal ettiği topraklarda yaşayan halktan vergi adı altında yıllardır haraç topladı. Bölgedeki Arapları göçe zorlayan terör örgütü, diğer Kürt grupların varlığına da izin vermedi. Bölgedeki Arap ve Türkmenlerin yanı sıra PYD dışındaki Kürtlerin de mal varlıklarına silah zoruyla el konuldu. 

PYD’nin baskılarına dayanamayan Kuzey Suriye halkı zaman zaman protesto gösterileri düzenliyor.

Hedefimiz teröristler 

Milli Savunma Bakanı  Hulusi Akar,  ABD’den gelen “Kürtleri koruyacağız” açıklamasına cevap verdi. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın YPG/PKK’yı kastederek, “Amerika’nın Suriye’den çekilmesinin Türkiye’nin ‘Kürt savaşçıların’ güvenliğini garanti etmesi ve DEAŞ’ın yenilmesi koşuluna bağlı” sözlerine cevap verdi. 

Bakan Akar, “Bizim Suriye’de mücadelemiz, bölgede başta Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimiz olmak üzere tüm etnik ve dini topluluklar için tehdit teşkil eden PKK/YPG ve DEAŞ’lı teröristlerledir” dedi. 

GÖĞÜS GÖĞÜSE MÜCADELE 

Terör örgütü PKK/YPG’nin hiçbir şekilde Kürtlerin temsilcisi asla olmayacağını vurgulayan Milli Savunma Bakanı Akar, “Bu terör örgütü bölgedeki güvenlik ve istikrara tehdit ve başta Kürtler olmak üzere Suriyeli mültecilerin topraklarına dönmesine engel teşkil etmektedir” ifadesini kullandı. Bakan Hulusi Akar, Türkiye’nin DEAŞ’la göğüs göğüse mücadele eden dünyadaki tek ülke olduğunu da sözlerine ekledi.  

YPG sivilleri kalkan yapıyor 

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yapacağı operasyon öncesi panik içerisinde olan PKK/PYD’li teröristler Rasulayn ilçe merkezinde bir caddeyi tamamen kapattı. Teröristlerin yoğun olarak kullandıkları caddeyi boydan boya demirlerle montajlayıp, İHA ve SİHA’ların görüntü almaması için üzerini brandalarla kapatmaya yönelik çalışma yürütüyor. Öte yandan PKK/PYD’li teröristler bölgede sivil halka de baskı uygulamayı sürdürüyor. Sivillerin bölgeden ayrılmasına izin vermeyen teröristlerin son olarak Rasulayn’daki 170 öğretmeni işine son vererek silahaltına aldı ve okullarda askeri eğitime tabi tuttuğu belirtildi. 

Sevkiyat sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Fırat’ın doğusuna gerçekleştireceği olası harekât öncesi bölgeye sevkiyat sürüyor. Suriye sınırındaki Şanlıurfa ve Kilis sınır hattına konuşlandırılmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından çeşitli birliklerden Hatay’a gönderilen obüs ve tanklardan oluşan 9 araçlık askeri konvoy, sıkı güvenlik önlemleri altında Kilis’e doğru hareket etti.