'Postalın eksikse biz gönderelim'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin sınırına gideceğini açıklayan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na, “Afrin’de ne işiniz var, sakın gitmeyin diyen sen değil miydin” diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Meclis’teki grup toplantısında CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerine devam etti. Kılıçdaroğlu’nun Afrin sınırına yapacağı ziyarete değinen Erdoğan, “Şimdi duydum ki Hatay’a gidiyormuş. Hayırdır ya? Günaydın. Ne oldu? O zaman yapman gereken bir şey var. Postalın eksikse sana postal da gönderelim. Olur ya parka filan eksikse onu da gönderelim. Şunu bir defa bilmen lazım. Bu ülkede biz askerimizle doğduk, askerimizle yürüyoruz. Mehmetçiğimizle doğduk, Mehmetçiğimizle yürüyoruz. ‘Afrin’de ne işiniz var? Afrin’in merkezine kadar sakın girmeyin ha’ diyen kimdi ya, siz değil miydiniz” dedi.

250 LİRAYA GÖZ KOYDU 

Erdoğan şunları söyledi: “Daha da ileri gidip Suriyeliler için harcanan 31 milyar dolara göz dikecek kadar açgözlü olduğunu da göstermişti. Harcanan paranın ne anlama geldiğini bilmeden, çiftçiden hastanede tedavi gören vatandaşlara kadar akla hayale gelmeyecek kesimleri üzerimize salmaya çalışması da bir garabetti. Suriyelilere verilen ayda 200-250 liraya dahi tahammül edememiştir. İşsizliğin sebebi oldukları hezeyanını saymıyorum.” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde özel harekat polislerinin gösterisini izledi. 

DOĞU GUTA TEPKİSİ BEDELİNİ ÖDEYECEKLER 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Guta’daki kimyasal katliam için “Kimden gelirse gelsin hesabını ödeyecekler” dedi. 

Bir gerçeği söylemem lazım. Doğu Guta ve Duma bu katliamı yapanları lanetliyorum. Kimden gelirse gelsin, bu katliamı yapanlar bunun hesabını, bunun bedelini kesinlikle ağır ödeyeceklerdir. Bununla ilgili görüşmelerimizi, çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Sayın Putin ile telefon görüşmem oldu, görüşmeler bugün yarın devam edecek.

Afrin’i kime vereceğimizi biz çok iyi biliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afrin’i Esad’a teslim edin” diyen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’a cevap verdi: Kime teslim edeceğimize biz karar veririz. 

Erdoğan, grup toplantısı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Afrin konusundaki, “Suriye rejimine verilmesini bekliyoruz” açıklamalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle dedi: “Bu çok yanlış bir yaklaşım. Biz Afrin’i kime geri vereceğimizi çok iyi biliyoruz. Öncelikle Suriye’de şu anda başka ülkelerin el altında, kontrol altında tuttuğu yerlerin Suriye’ye teslimi konuşulsun.

BİZ DE İZLİYORUZ 

‘Oraları rejim verdi’ ifadesi bizi ikna etmez. Biz, yeri geldiği zaman Afrin’i, Afrinlilerin kendisine bizzat teslim ederiz. Ama bunun zamanı bize aittir; onu da biz belirleriz, Sayın Lavrov değil.” Doğu Guta’da yaşananlar üzerine ABD Başkanı Donald Trump’ın, “Ben de bir karar alacağım” sözlerinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Biz de izliyoruz şu anda, bakalım” ifadesini kullandı. Erdoğan, Doğu Guta’da yaşananlara ilişkin “Biz sürekli zaten Sayın Putin ile bu tür görüşmelerimizi yapıyoruz. Sayın Trump ile aynı şekilde” yanıtını verdi. 

POLİSLERDEN KÜLLİYE’YE ZİYARET 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173. yılı ve 10 Nisan Polis Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığında görevli polislerle Külliyede bir araya geldi. Programda özel harekât polisleri helikopterden sarkan halatlarla Külliyeye indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan polis teşkilatının Külliye’deki ziyareti sırasında yerli üretim MPT-76 ile ilgili askerlerden bilgi aldı.

Şimdi Gabon’dan üçünü aldık 

En son Gabon 3 tane önemli FETÖ’cüyü hamdolsun onlar da ülkemize teslim etti. Gideceğiz, nereye kaçarlarsa kaçsınlar. Onlar kaçsınlar biz kovalayacağız. İşte Kosova’dan 6’sını aldık, şimdi Gabon’dan 3’ünü aldık. MİT kovalıyor. Şimdi bakalım yenisi nereden çıkacak?

20 polis bir Türk’ü halledemiyor 

Almanya’da polisin PKK eylemine tepki gösteren Yusuf Ünsal’a saldırısına değinen Erdoğan, “Almanya’da Yusufumuza yaptıklarını gördünüz değil mi? 20 Alman polis üzerine çöreklendiler. Ama o, o haliyle bile mesajını gönderiyordu. Gerek şahsıma, gerekse Türkiye’ye mesajını gönderiyordu. Mesele bu, inanmak. İşte 20 tane polis, orada bir tane Türkü halledemiyor” dedi.

Teröre karşı yanımızda dduran az dostumuz var 

Erdoğan TİKA toplantısında terörle mücadelede Türkiye’yi yalnız bırakan ülkeleri eleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Türkiye’nin terörle mücadelede yalnız bırakıldığını belirten Erdoğan şunları söyledi: “Dünyadaki pek çok krizin kaynağında gelir dağılımdaki adaletsizlik yatıyor. Türkiye 2016 yılında 6 milyar dolarlık insani kalkınma yardımıyla ABD’nin ardından ikinci sırada yer almıştır. ABD şurada burada konuşuyor, şöyle yardım yapıyoruz diye. İşte rakamlar ortada. Türkiye dünyanın en çok kalkınma yardımı yapan ülkesi konumunda. Milli gelirine göre en çok insani yardım yapan ülkeyiz. Batılı ülkeler sadece kendi siyasi, ticari, küresel politikalarına hizmet edecek yerlere yardım ediyorlar. 

Petrol zengini Müslüman ülkelere sesleniyorum, zekâtlarını tespit edip fakir ülkelere verseler dünyada garip, fakir kalmaz.

BİZ ENSAR OLDUK 

Türkiye 4.5 milyon mülteciye ev sahipliği yapan bir ülke. Biz muhacir de olabilirdik ama Rabbim bize ensar olmayı nasip etti. Terör örgütlerine karşı mücadelede maalesef yanımızda çok az dost bulabildik. ABD’de yeni gelen yönetim de ‘Güvenli bölge oluşturalım’ dedi. Gelin oluşturalım dedik, yine de yanaşmadılar. Çünkü istedikleri bu değil, ortalığı karıştırmak. Suriye’de taş üstünde taş bırakmamaya adeta yemin etmiş örgütlerin ve güçlerin karşısına Suriye’nin yeniden ihyası, inşası ve yükselişini sağlayarak çıkmakta kararlıyız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) koordinatörlerini kabul etti.

Erdoğan’dan Baykal’a ziyaret?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’daki Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı ziyaret etti. Erdoğan’a Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Prof. Dr. Aslı Ataman Baykal tarafından karşılandı. Erdoğan’ın ziyareti yaklaşık yarım saat sürdü.

Dağdaki teröristi Avrupa’da gördük 

Bizim dağda aradığımız terör örgütü mensuplarının Avrupa ülkelerinin caddelerinde karşımıza çıkmasından artık bıktık, usandık. Geçmişte Özdemir Sabancı’nın katillerinin ülkesinde gezmesine izin verenler, şimdi tüm ülkeleri teröristlere ve terör sevicilere tahsis etmiş durumdalar. Avrupa’da demokrasi sadece Türkiye’ye karşı olanların hakkıdır. 

FETÖ’ye karşı somut adım atın

Başbakan Binali Yıldırım, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooranbay Ceenbekov ile Çankaya Köşkü’nde görüştü. Görüşmede Yıldırım Kırgızitan’dan FETÖ’ye karşı somut adım beklediklerini söyledi. Görüşmede Kırgızistan’ın, ülkedeki FETÖ varlığına karşı somut adımlarını bir an önce görmek istediğimiz hususları vurgulandı. Görüşmede ayrıca, Türkiye’nin güçlü ekonomisi ile Kırgız kardeşlerine desteğini arttırmaya hazır olduğu; ticaret hacmimizi 1 milyar dolara çıkarma hedefine bağlı olduğumuz; ekonomik kalkınmanın motoru olan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin etkinliğinin artırılması için iki ülkenin bir ortaklık kurabileceği; iki ülke arasındaki karşılıklı uçak seferlerinin artırılmasının da ilişkilerin güçlendirilmesine katkı sağlayacağı belirtildi. Ceenbekov, FETÖ’yle mücadele konusundaki hassasiyetimizi anladığını belirterek teşekkür etti.”