PKK’ya desteği kes

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’i kabul etti. Akar, ABD’yi PKK/PYD’ye destek konusunda uyardı.

İsrail ve Ürdün’ü ziyaret eden ABD’nin yeni Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’i, programının üçüncü durağında Türkiye’ye geldi. Dün Ankara’da temaslarda bulunan James Jeffrey, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından da kabul edildi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal’la da bir araya gelen Jeffrey ile başta İdlip ve Münbiç olmak üzere Suriye’deki son gelişmeler ele alındı.  

İDLİB KONUŞULDU 

Özel Temsilci Jeffrey ile Milli Savunma Bakanı Akar arasında gerçekleşen görüşmede, Esad rejiminin İdlib’e yönelik olası saldırısı ve bu riskin gerçekleşmesi halinde bölgede yaşanacak olası senaryolar değerlendirildi. Akar-Jeffrey görüşmesinde, Münbiç’in terör örgütü PKK/PYD/YPG’den temizlenmesi kapsamında ABD ile varılan mutabakat ve bu mutabakatın sahaya yansımasına ilişkin gelişmeler de masaya yatırıldı. Bakan Akar görüşmede, Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik tehditlere karşı, hak ve menfaatleri doğrultusunda her türlü tedbiri almaya devam edeceğine ilişkin kararlılığı vurguladı. 

MÜNBİÇ HATIRLATMASI 

Münbiç’in terör örgütünden arındırılması kapsamında hazırlanan yol haritası ve takvimde yaşanan aksaklıkları da hatırlatan Bakan Akar, bu aksaklıkların süratle giderilmesi gerektiğini ifade etti. Bölücü örgüt PKK/PYD/YPG’nin bölgeyi tamamen terk etmesi gerektiğinin altını çizen Akar, terör örgütünün tabela yapılanmalarla Münbiç’te kalma girişimine izin verilmeyeceğini de belirtti. NATO müttefiki ABD’nin terör örgütüne yönelik silah desteğinden duyulan rahatsızlığı da dile getiren Akar, ABD’nin bu yaklaşamının müttefiklikle bağdaşmadığını da vurguladı.