'PKK’ya boyun eğmeyen baharda yaylaya çıkar!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari’ye müjdelerle gitti: Teröristlere kalkıp da en ufak bir tehditte, al sana bir baş hayvan demeyecekseniz, baharda buyurun yaylalara çıkın, güvenlik bizden. 

1

Hakkari İl Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün bizi bir kez daha bağrına basan tüm Hakkarili kardeşlerime gönülden teşekkür ediyorum. Bugün bölgemizde yatırımların azlığından işsizliğin yüksekliğinden şikayet ediyorsak bunun birinci sebebi terördür” diyerek şunları kaydetti: 

TÜM GÜVENLİĞİNİZ BİZDEN 

Önümüzdeki yıldan itibaren yaylalara çıkma yasağını kaldırıyoruz ama yaylalarımıza sahip çıkacaksınız. Teröristlere kalkıp da en ufak bir tehditte, al sana bir baş hayvan diyecek misiniz? Mesele o. Eğer öyleyse buyurun yaylara çıkın, güvenlik bizden.

F-16 olur çukurlara gömeriz

Kandil mesafe olarak buraya çok yakın ama zihinleri buradaki kardeşlerimden çok çok uzak. Halbuki birlik olduğumuzda ne kadar güçlüysek ayrı olduğumuzda o kadar tehdit altında olduğumuzu biliyoruz. Vatanımızı bölmek isteyenler karşısında hep birlikte bizleri bulurlar ve biz F-16 oluruz, evet onları açtıkları çukurlara gömdüysek bundan sonrada mağaralarına kadar kovalarız. Benim Hakkari’deki kardeşimin huzurunu kaçıramazlar. Yetti artık. Bu milletin huzurunu kaçıranlar artık bunu yapamayacaklar.

AK Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a annesi Tenzile Erdoğan’la birlikte olan fotoğrafını hediye etti.

ARTIK 24 SAAT SUYUNUZ AKACAK

Erdoğan: Geçtiğimiz 15 yılda Hakkari’ye 10 katrilyon liralık yatırım yaptık. Hakkari’de sadece 1 km bölünmüş yol var. Biz buna 84 km bölünmüş yol ilave ettik. 13 saat akan su sorununu çözeceğiz ve 24 saat su alabileceksiniz. Terör örgütünü arkasına alanların derdi siz değil dağdakilerdi. 

PANKARTLARLA KARŞILADILAR

Kongrenin yapılacağı salona çeşitli Türkçe-Kürtçe ‘Siz emredin biz fethedelim Kudüs’ü’, ‘Yüksekova’ya güven Reis, hepimiz seninleyiz’, ‘Pensilvanya’nın ABD’si varsa, senin de Hakkari’n var’, ‘Hakkari’den çağın Selahaddin’i, ümmetin liderine selam olsun’, ‘Sen yürüyeceksin, gençlerde senin arkanda yürüyecek, reis Hakkari gençlerinin size olan sevdası bitmeyecek’ pankartları asıldı. 

Dolarları 25-30 bin nüfuslu ülkelere yetti

“Niyetimiz hizmet etmekse kaynak da zaman da bulunur” diyen Erdoğan şöyle devam etti: Niyetiniz kötüyse elinizin altında dünyanın en büyük hazineleri de olsa bir şey çıkmaz. İşte Kudüs meselesinde bir şey çıktı mı? Dünyanın dolarları nedeydi? Tehdit ettiler! Peki kimler oy verdi. 25 - 30 bin nüfuslu bir yer. Neden? Dolarları sadece oraya yetti. Diğerleri, siz dolarlarınızla bizim irademizi satın alamazsınız dedi. BM’de ABD’nin olumsuz kararını 128 ülke ile tersine çevirdik. ABD’nin Kudüs kararı bölgede oynanmak istenen oyunun bir parçasıdır.

Şırnak’ta Erdoğan’ı dinlemek için Türk bayraklarıyla meydana akın eden vatandaşlar akıllı telefonlarının flaşlarını yakarak görsel bir şova imza attı. 

Tarihinin en büyük hezimetini yaşadı!

AK Parti Şırnak İl Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Türkiye olarak ilk kıblemiz Kudüs’ü işgalcilerin, eli kanlı katillerin insafına asla terk etmeyeceğiz’ diyerek şunları kaydetti: Korku imparatorluğunu kuracaklarını düşüneler tarihlerinin en büyük diplomatik hezimetlerinden birini yaşadı. Parayla satın alınamayacak değerlerin olduğu son oylamayla bir kez daha belli oldu.

ABD’YE ‘DÖNÜN’ ÇAĞRISI

Amerikan yönetimini bir an önce Genel Kurul’da oluşan dayanışma tablosunu doğru okuyarak hatasından dönmeye çağırıyorum. Utanmadan şahsım ve ülkemize ilgili densiz ifadelerde bulunuyorlar. Kiralık kalemleri aracılığıyla bizi susturabileceklerini sanıyorlar. Birileri gibi tehditler karşısında teslimiyet göstereceğimizi düşünüyorlar. Bunlar bizi hiç tanımıyorlar. Mert direnir, namert kaçar!

DEVLETİN PARASINI KANDİL’E GÖNDERENE YOLUMUZ YOKTUR! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletvekili dokunulmazlığını teröristlere kalkan olmak için kullanan, devletten gelen parayı Kandil’e gönderenlerle bizim yürüyecek yolumuz yoktur. 2019 seçimlerinde yoldaşları CHP ile beraber inşallah siyasi ömürlerini doldurmalarına şahit olacağız. Sizlerden ülkemize karabasan gibi çöken bu iki faşist partiyi tarihe yollamanızı rica ediyorum.

HIRİSTİYAN DÜNYASINA ANLAMLI MESAJ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Noel yortusu sebebiyle bir mesaj yayınladı: Düşünce, inanç ve temel insan haklarına saygıyı esas alan kadim geleneğimizin mensupları olarak bizler, coğrafyamızda farklı dinlerin ve kültürlerin mevcudiyetini günümüzde de kıymetli bir zenginlik olarak telakki ediyoruz. Milletimizin huzur ve güvenliğinin, birlik ve beraberliğinin temeli olan bu anlayış, bizlerin gelecekte de barış içinde bir arada yaşamamızı sağlayacak en önemli gücümüzdür. Hıristiyan aleminin Noel yortularını tebrik ediyorum. 

Şırnak’ta açılan ‘Hz Nuh’un emanetine dokunma Şırnak il kalsın’ pankartı dikkat çekti.

Sadece İsrail’i yanına alıp yürümek ABD’ye yakışmaz

Erdoğan Afrika turu öncesi AllAfrica konuştu, “ABD’de gelişmeleri ister istemez doğru okuyacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24-27 Aralık’ta Sudan, Çad ve Tunus’a yapacağı resmi ziyaret öncesi AllAfrica internet sitesine mülakat verdi: Sayın Trump’ın olayı böyle getirip Kudüs’e hapsetmesini çok yanlış olarak gördüm ve bu oyuna, bu tuzağa gelmemeliydi. İTT Dönem Başkanı olarak İslam ülkelerini ararken, Hıristiyan dünyasının lideri konumunda olan Patrik Fransuva’yı da aradım. Çünkü bu tüm insanlığın sorunuydu.

Fatura ABD ve israil’e

Eğer biz barıştan yanaysak, o zaman iki devletli çözüme evet diyeceğiz. Yok, barıştan yana değiliz, o zaman tabii ki insanlık bunun faturasını Trump’a ve İsrail’e kesecektir. Şu anda İsrail bir işgal devletidir. Filistin’in artık bağımsız bir devlet olarak tanınmasını sağlamak gerekiyor. Bu sağlandıktan sonra ABD de ister istemez sonucu doğru okumalıdır. Sadece İsrail’i yanına alıp yürümek, herhalde koskoca Amerika’ya da yakışmaz.

Ambargoyu kaldırması memnuniyet verici

Erdoğan, Sudan ziyareti hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: Sayın Devlet Başkanı, İİT için  ülkemizdeydi ve biz daha önce planladığımız bir ziyaret olarak bunu gerçekleştiriyoruz. Çad’a gidişimiz, inanıyorum ki ses getirecektir, Tunus hakeza öyle. ABD’nin Sudan’a yönelik ambargoyu kaldırması, memnuniyet verici. 

FETÖ’nün oyununa gelmeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrikalıların çocuklarını FETÖ okullarına göndermemesi yönünde uyarılarda bulundu: Öncelikle hemen hiç geciktirmeden ne çocuk, ne yeğen hiçbirisini bunların okullarına kesinlikle göndermeyin. Bunlar için eğitim-öğretim sadece güzel bir maskedir ve bu maske altında, hatta hatta din de bir maskedir.

Sudan’da hummalı hazırlık

Sudan’ın başkenti Hartum’da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştireceği ziyaret öncesi hazırlıklar yapılıyor. Başkentin cadde ve sokaklarına afişler asıldığını belirten Hartum Valisi Selman, Sudanlılara havalimanı ile konvoyun geçeceği caddelerde Erdoğan’ı karşılamaları çağrısında bulundu.