PKK’lıların yanında ne işin var Bay Kemal

Başkan Erdoğan, Almanya’da PKK uzantısı vekillerle fotoğraf çektiren CHP liderine “Sen bunlarla beraber yol yürüyebilirsin. Biz milletimizle yürüyeceğiz” diye seslendi.  

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’da toplu açılış töreninde konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Almanya’da PKK yanlısı milletvekilleriyle fotoğraf çektirdiğini hatırlatan Erdoğan, “Onlarla ne konuştun anlat bakalım” dedi. 

Başkan Erdoğan’ın açıklamaları şöyle: “Bay Kemal Almanya’ya gittin. O yanındaki hanım neyin nesiydi ya? O YPG paçavralarıyla görüntü veren o kadınla senin ne işin var ya? Bunlar PKK’nın Almanya’daki uzantıları senin ne işin var? Peki, onlarla ne konuştun anlat bakalım anlat. Sen bunlarla beraber yol yürüyebilirsin Bay Kemal, bizim bunlarla yürüyecek bir yolumuz yok. Biz milletimizle yol yürüyeceğiz. Farkımız bu. İşte Bay Kemal’in sıkıntısın anladınız mı? Ben son Arjantin G20 Zirvesi’nden sonra Paraguay’a, oradan da Venezuela’ya gittim. Orada 4 yaşından çocukları alıp yetiştiriyorlar. Bizi neyle karşıladılar biliyor musunuz? İstiklal Marşı ile. Sayın Maduro, yere düşen Türk bayrağını kalkıp aldı. İşte farkımız bu Bay Kemal.” 

CHP ZULMÜ BİTSİN

Başkan Erdoğan şöyle devam etti: “39 ilçesi var İstanbul’un. Gelin 31 Mart’ta bu hizmetleri alamayan belediyelere de, AK Parti hizmetleri alamayanlara da bu imkânları götürelim. Şu CHP zulmünden kurtaralım her yeri. Ülkemizin pek çok yerinde yaptığımız hizmetler milletimiz tarafından takdirle karşılanmıştır. Bizim de İstanbul Belediye Başkanı olarak çıktığımız o yolu cezaevinde, demir parmaklıklar arkasında sonlandırmak istediler. Onlar bizim milletimizle olan gönül bağımızın demir parmaklıklar arakasında sonlandırılamayacağını bilmiyorlardı. Tüm engelleri aştık ve ülkemizi yönetme sorumluluğuna erdik. Bu eski Türkiye atıklarına ve artıklarına 31 Mart’ta hak ettikleri dersi vermeye hazır mıyız?” 

AVRUPA DEMOKRASİ DERSİNDEN SINIFTA KALDI

Erdoğan, Paris’teki olaylarla ilgili, “Avrupa, demokrasi dersinden sınıfta kaldı. Umarım sokaklarda, ‘Zulüm 1789’da başladı’ yazısı görmeyiz” dedi.  

Başkan Erdoğan’ın gündeminde Fransa’nın başkenti Paris’te bir süredir devam eden “Sarı yelekliler” eylemi de vardı. Erdoğan şunları söyledi: “Avrupa’da yaşananları görüyorsunuz değil mi? Bunlar, 15 Temmuz’da bize yapılanlara sessiz kalanlar, şimdi görüyorsunuz ne durumdalar. Birçok Avrupa ülkesinin sokakları karışmış durumda. Bizim polisimizle alay edenler, bizim polisimizin zulmettiğini söyleyenler bakın şimdi polisleri ne yapıyorlar? Bizim polislerimiz insaflı be. Umarım yakında Paris sokaklarında zulüm 1789’da başladı yazısını görmeyiz. Bağdat Caddesi’ne ne yazmışlardı; zulüm 1453’te başladı. Biz hem göstericilerin yarattığı kaosa hem de onlara uygulanan orantısız şiddete karşıyız. Ama görüyoruz ki Avrupa demokrasi dersinden sınıfta kalmıştır.  

NE YAZIK Kİ HAKLI ÇIKTIK 

İslam düşmanlığını tahrik edenler kendi kazdıkları kuyuya düşmüşlerdir. Ülkemizin sokaklarını ateşe ve kana boğmaya çalışanlara destek olanlar şimdi görüyorsunuz ne halde. Bizim kendilerini koruyup kollamamaları için ikaz ettiğimiz bu terör örgütleri oradaki karmaşadadır. Bu yılan eninde sonunda sizi de sokar dedik. Haklı çıkmaktan mutlu değiliz.” 

Bunlar eski Türkiye artıkları

Başkan Erdoğan, Danıştay savcısının TSK’da başörtüsü uygulamasını iptal etme girişimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu: “Türkiye’de ordumuz ve emniyetimiz dahil olmak üzere; başı açık- başı örtülü ayrımını kaldırdık. Bugün tüm kurumlarda hanım kardeşlerimiz kendi tercihlerine göre giyiniyor. Bir savcı çıkmış; sen kimsin ya? Anayasa’da her şey yerine oturmuşken sana ne oluyor? Neyse ki Danıştay’ın ilgili dairesi bu girişimi boşa çıkardı. Bunlar eski Türkiye’den kalma. Bu tartışmayı yeniden açmanın kime ne faydası var? Hâlâ laiklik tartışmasıyla mı vakit geçirmeliyiz? Milletimizi eski Türkiye tartışmalarının içine sokmak isteyen herkes art niyetlidir. 

Üsküdar’da oyuncularla buluştu

Erdoğan, sanatçı Hasan Kaçan’ın daveti üzerine genç oyuncularla Kaçan’ın Üsküdar’daki ofisinde bir araya geldi.

NİKAH ŞAHİDİ OLDU

Başkan Erdoğan, AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli’nin kızı Ayşe Canikli ile Asım Sarı’nın düğününe katılarak nikah şahidi oldu.

Bu Oflular bir alem 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından Başkan Erdoğan’ın kendisine mektup yazan üniversite öğrencisiyle yaptığı telefon görüşmesini içeren bir video paylaştı. Üniversite öğrencisi Aylin İbrahimağaoğlu’nun mektubunu aracında okuyan Erdoğan, öğrenciyi telefonla aradı. Burs konusuyla ilgili olduğu anlaşılan görüşmede Erdoğan’ın öğrenciye “Bu Oflular bir alem, dinle beni” diye takıldığı duyuldu. 

Başkan Erdoğan kendisine mektup yazan öğrenciyle konuştu.