'Pişman ülküdaşımla kucaklaşmaya hazırım'

Seçim beyannamesini açıklayan MHP lideri Bahçeli, “İP de dahil alayı Demirtaş’ı bırakın diyor. Pişmanlık yaşayan ülküdaşımla kucaklaşmaya hazırım” dedi.

MHP lideri Devlet bahçeli, Ankara Spor Salonu’nda seçim beyannamesini açıkladı. İki bölümden oluşan beyannamede 15 Temmuz’un ardından yaşanan gelişmelerle ve Cumhur İttifakı’na giden süreç yer alırken, ikinci bölümde seçim vaatleri yer alıyor. Bildirgeyi açıklarken “İşte Milliyetçi Hareket, işte fazilet, işte adam gibi adamlık” ifadelerini kullanan Bahçeli, partisinden İP’ye geçenlere de önemli bir çağrıda bulundu. İP’nin CHP gibi HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istediğini belirten Bahçeli, “Buradan diyorum, pişmanlık yaşayan, hatasını anlayan her ülküdaşım ile kucaklaşmaya hazırım” dedi. Bahçeli ayakta alkışlanan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

NAMLUYA SÜRÜLMÜŞ MERMİ

15 Temmuz’da 2 asrın en vahşi işgal girişimine maruz kaldık. Neredeyse Mondros şartlarına dönecektik. FETÖ, zalimlerin namluya sürülmüş mermisiydi. 

ÖNCE VATAN SONRA PARTİ

Önce ülkem, vatanım sonra partim diyoruz. Türk Milleti, 16 Nisan’daki iradesine sahip çıkacak. Artık çift başlılık yoktur. 

 DÖVİZLE KURULMADIK

Türkiye Cumhuriyeti dövizle kurulmadı, dövizle yıkılmaz. Döviz yükselmesini kullanmak isteyenlerin alayı vatan hainidir. ¦ PKK’NIN KURŞUN ASKERLERİ Varsın PKK’nın kurşun askeri olsunlar, geldikleri yere dönecekler. Millete hesap verecekler.

GÜVENLİK İÇİN ERDOĞAN

Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin doğası ve güvenliği için Erdoğan’ın aday olması gerekiyordu. İnanıyorum ki yüksek oyla seçilecektir. 

iŞTE MHP’NiN VAATLERi

MHP lideri Bahçeli, seçim beyannamesinde yer alan vaatlerini şöyle sıraladı: 

Kredi kartı borcu ve kredi borcuna düşmüş vatandaşlarımızın borçlarından kurtarılması. 

Esnaf ve sanatkârların geçmiş hizmetlerine borçlanma imkânı. 

Esnafımıza vergisiz yakıt. Çiftçilerin kullandığı mazotun üstündeki vergi kaldırılması. 

Gençlerimizin iş bulana kadar aile sigortasından yararlanması. 

Kadına karşı suçlarda cezaların ağırlaştırılması, zaman aşımının kaldırılması. 

 Asgari ücretlerden ve dar gelirliden vergi alınmaması. 

Atanamayan öğretmenlerin kademeli atanması. 

Emeklilikte 3600 ek gösterge sorunun çözülme kavuşması. 

Şehit çocuklarına ve gazilere iş imkânının sağlanması. 

KATILIM SALONDAN DIŞARI TAŞTI

 MHP’liler sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Arena Spor Salonuna gelmeye başladı. Partililer, “Hareketin lideri, Devlet Bahçeli”, “Lidere sadakat şerefimizdir” gibi sloganlarla Bahçeli’nin gelişini bekledi.

Salonun dışında güvenlik güçlerince yoğun önem alındı. Partililer ve vatandaşlar çeşitli arama noktalarından geçerek içeri girebildi. YSK’ya milletvekili adaylarını sunan ilk parti olan MHP, seçim şarkılarını da belirledi. Salonda MHP’nin seçim çalışmalarında kullanacağı ‘Cumhur İttifakı’, ‘Duysunlar MHP’nin sesini’, ‘Bütün oyunları bozun uşaklar’, ‘Üç hilal ezeli ebede bağlar’, ‘MHP umuttur gönülde taçtır’ ve ‘MHP var oyunu bozar’ ile ‘Tekbir diyek, hak bir diyek marşı’ adlı şarkılar çalındı. Beyannamenin açıklanmasından önce sahnede kılıçlı dans gösterisi yapıldı.