PCR negatif, Başkan Erdoğan Kovid'i atlattı

Başkan Erdoğan Kovid'i atlattı. Başkan Erdoğan'ın son PCR testleri negatif çıktı. Prof. Dr. Topaloğlu, Erdoğan'ın hastalığı hafif atlattığını bunun da aşının etkisi olduğunu bildirdi.

Geçtiğimiz hafta Omicron varyantına yakalanan Başkan Erdoğan, hastalığı hafif belirtilerle atlatarak iyileşti. Başkan Erdoğan'ın doktoru Prof. Dr. Serkan Topaloğlu "Son iki gündür yaptığımız PCR testleri negatif çıktı. Şikayetleri ve semptomları tamamen kayboldu. Hanımefendinin ise çok hafif düzeyde semptomları mevcut" dedi. Erdoğan da iyileştiğini belirten açıklamayı sosyal medyadan paylaştı: "Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından dualarıyla, güzel mesajlarıyla bize destek olan kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Eşim Emine Erdoğan Hanımefendi de hamdolsun hastalığı çok hafif belirtilerle geçiriyor. İnşallah kendisinin de testlerinin kısa süre içinde negatif çıkmasını temenni ediyorum. Sağlık ekibimize teşekkür ediyor, tüm sağlık çalışanlarımıza selamlarımı gönderiyorum. Tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum."

Erdoğan, "geçmiş olsun" temennilerini paylaşan Afrikalı ve Asyalı Müslümanlara da ayrı bir mesajla teşekkür ederek "Ne kadar uzakta olursak olalım, kalplerinde, dualarında yer bulduğumuz tüm kardeşlerime en içten şükranlarımı sunuyorum" dedi. Erdoğan, ayrıca vefatının 104. yılında Sultan 2. Abdülhamid Han'ı andı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, Başkan Erdoğan'ın yoğun mesaisine kaldığı yerden bugün başlayacağını açıkladı.

Şİ'DEN ERDOĞAN'A GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Kovid-19'a yakalanan Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a 'geçmiş olsun' mesajı gönderdi. Devlet Başkanı Şi, mesajında ayrıca, Çin-Türkiye stratejik iş birliğini yeni bir seviyeye taşımak için Başkan Erdoğan ile çalışmayı arzuladığını ifade etti. Bu arada Başkan Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Duda, Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerini iletti. Görüşmede, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilim de ele alındı.

TAYYİP DEDENİZ İLE SİZLERİ KUCAKLIYORUZ

Emine Erdoğan, Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması nedeniyle kendisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için "geçmiş olsun" temennisinde bulunan Togo Uluslararası Maarif Okulları öğrencilerine teşekkür etti. Emine Erdoğan'ın geçen yıl ekimde açılışını gerçekleştirdiği Caisse Kampüsü'nde öğrenim gören öğrenciler, Twitter hesabından yaptıkları videolu paylaşımda, "Sayın Cumhurbaşkanımız, sevgili Emine Annemiz. Hasta olduğunuzu öğrenince çok üzüldük. Sizi çok özledik, sizi çok seviyoruz" ifadesini kullandı. Emine Erdoğan da "Sevgili yavrularım, ben de sizi çok özledim. Tayyip Dedenizle beraber her birinizi canıgönülden kucaklıyor, gözlerinizden öpüyoruz" diyerek karşılık verdi.

'YAŞAM İÇİN BİR SÖZ' PAKETLERİ BEŞTEPE'DE

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği program ve ziyaretlerde, bırakma sözüyle kullananlardan aldığı 215 sigara paketi, "Yaşam İçin Bir Söz" mottosuyla Beştepe Sergi Salonu'nda sergilendi. Sergide, Erdoğan'ın NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sırasında, sigara içme kabininde sigara içen Bulgaristan Dışişleri Bakanı Daniel Mitov'dan ve kalp krizi sonucu 2005'te 39 yaşında vefat eden AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Melik Özmen'den aldığı sigara paketi de bulunuyor.