Parlamenter sistem yalanı deşifre oldu

Seçmenine parlamenter sisteme dönme vaadinde bulunan CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, sistemi değiştirmek yerine kullanacaklarını söyledi.

CHP YİNE ÇARK ETTİ

Türkiye’nin 16 Nisan’daki halk oylamasında anayasa değişikliğiyle istikrarlı yönetim için kavuştuğu Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne en başından beri karşı çıkan CHP,  24 Haziran seçimleri öncesi U dönüşü yaptı. Habertürk TV’de Teke Tek programına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan iktidara gelmeleri halinde CHP’nin yeni sistemi değiştirmekle uğraşmayacağını söyledi. CHP Sözcüsü Tezcan, 400 milletvekili almaları durumunda sistemi değiştirmek yerine en iyi şekilde kullanacaklarını söyledi.

AĞIZ DEĞİŞTİRDİLER 

Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin kötü kullanıma açık olduğunu öne süren Tezcan, “Kimse şunu düşünmesin, mevcut anayasa değişikliğindeki yeni sistemle uğraşacağız. Olmaz kardeşim diye şikâyet edeceğiz. Böyle bir şey yok. Bu sistemin içerisindeki iyi yönleri kullanacağız. TBMM’yi etkin çalıştıracağız. Güçlü Meclis kuracağız” diyerek Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni savundu.