Papaz serbest 

Casusluktan yargılanan papaz Brunson 3 yıl 1 ay 15 gün hapse çarptırıldı, ev hapsi ve yurtdışı yasağı kaldırıldı, yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi. 

Atakan ŞEN 

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis istemiyle yargılanan ABD’li rahip Andrew Craig Brunson, son duruşmada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Brunson hakkında bulunan ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağını içeren denetimli serbestlik yasakları da ayrı ayrı kaldırdı. Brunson cezaevinde yattığı süre dikkate alınarak tahliye edildi. 

Türkiye’yi seviyorum 

Karar öncesi savcı, mütalaasında Brunson’a 10 yıl hapis cezası verilip adli kontrolün kaldırılmasını istedi. Mütalaanın ardından duruşmada söz alan Brunson, “Ben masumum İsa’yı seviyorum. Türkiye’yi seviyorum” dedi. 

ÇELİŞKİLİ İFADELER

Davada, Büşra Fatma Ün, Levent Kalkan ve Serhat isimli tanıklar aleyhte verdikleri önemli ifadelerini geri çekti. Bazıları da bir önceki ifadelerine göre çelişkili ifade verdi. 

KUŞ UÇURTULMADI 

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde Brunson evinden çıktığı sırada yoğun güvenlik önlemi aldı. 

Askeri uçakla ABD’ye gidiyor

Brunson’un avukatı İsmail Cem Halavurt “Müvekkelim artık özgür, yurt dışına çıkabilecek. Kararı temyiz edeceğiz” dedi. Mahkeme çıkışı evine dönen papaz Brunson’un elektronik kelepçesinin söküldükten sonra Çiğli’ye inen askeri uçakla ülkesine döneceği belirtildi. 

TRUMP’TAN ART ARDA 3 MESAJ

Çok sıkı çalıştık Brunson eve dönüyor

ABD Başkanı Donald Trump, Rahip Brunson’ın serbest bırakılmasının ardından “Rahip Brunson hakkında çok sıkı çalıştık!” paylaşımını yaptı. Trump’ın mesajı Brunson’ın ev hapsinin kaldırılması kararından hemen sonra geldi. ABD lideri bir süre sonra da “Düşüncelerim ve dualarım Pastör Brunson’la. Ve çok yakında güvenli bir şekilde evine döneceğini umut ediyoruz” ve “Brunson az önce bırakıldı. Birazdan evde olacak” şeklinde iki ayrı paylaşım yaptı.