Pakistan muhalafeti başkentte hükümet karşıtı yürüyüş gerçekleştirdi

Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI), Karaçi'den başlayıp başkent İslamabad'a uzanan hükümet karşıtı yürüyüş başlattı. Halktan yürüyüş için destek bekleyen parti lideri Bilawal Butto Zerdari, Pakistanlıların hakları için sokakta olduklarını vurguladı.

AA

Pakistan'da muhalefetteki Pakistan Halk Partisi (PPP), Karaçi'den başkent İslamabad'a hükümet karşıtı yürüyüş başlattı.

Yerel basındaki haberlere göre, PPP lideri Bilawal Butto Zerdari, Karaçi'de yaptığı konuşmada, ne Sindh eyaletinin ne de ülkenin, Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) iktidarda olduğu sürece ilerleyeceğini söyledi.

Zerdari, Başbakan İmran Han'ı "halkın oy kullanma hakkını ihlal etmekle" suçlayarak PPP'nin hükümeti göndereceğini belirtti.

Halktan İslamabad'a yürüyüşlerinde kendilerine destek vermesini isteyen Zerdari, Pakistanlıların hakları için sokaklara indiklerini ifade etti.

Zerdari liderliğindeki PPP'nin 34 farklı şehirden geçerek 10 günde İslamabad'a ulaşması bekleniyor.

Zerdari, 7 Ocak'ta artan enflasyon, petrol ürünlerindeki artış ve hükümetin aldığı diğer önlemleri protesto etmek için Karaçi'den İslamabad'a yürüyüş düzenleyeceklerini duyurmuştu.

MUHALEFETTEN GÜVENSİZLİK OYU GİRİŞİMİ

Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) lideri Şahbaz Şerif, Lahor'da yaptığı açıklamada, Başbakan Han'a karşı "güvensizlik oyu" kullanmak için muhalefet partilerinden oluşan Pakistan Demokratik Hareketinin (PDM) çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Şerif, güvensizlik oyunun ne zaman kullanılacağına dair bilgi vermedi.

Muhalefetin, hükümetin ittifak olduğu partilerle anlaşıp güvensizlik oyu için gerekli sayıyı elde etmeyi amaçladığı belirtiliyor. Bu kapsamda muhalefet partilerinin 342 sandalyeli Ulusal Meclisten 172 oy toplaması gerekiyor.

Han, 6 Mart 2021'de yapılan güven oylamasında 178 oy elde etmişti.