Özdağ'ın ''HÜDA-PAR milletvekilleri yemin etmek istemiyor'' iddiası yalanlandı

Zafer Partisi Genel başkanı ümit Özdağ'ın ''HÜDA PAR Milletvekilleri yemin etmek istemediği için yemin töreni 2. tura bırakıldı'' iddiaları yalanlandı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, yeni yasama döneminin ilk birleşiminde milletvekillerinin yemin edeceği belirtildi.

İletişim başkanlığı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın HÜDA-PAR milletvekillerine yönelik, "yemin etmek istemiyor" şeklindeki iddialarını yalanladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, milletvekillerinin yemin töreninin yeni yasama döneminin ilk birleşiminde yapılacağı belirtildi.

DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim sonuçlarını açıklamış olsa da siyasi partilerin 24 Mayıs 2023 Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar itiraz hakları bulunmaktadır. Nitekim başvuran partiler de olmuştur.

YSK, bu itirazları değerlendirip neticeye erdirdikten sonra kesin seçim sonuçları açıklanmaktadır. TBMM Genel Kurulu, Meclis İçtüzüğüne göre, Yüksek Seçim Kurulunun milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarını ilanını takip eden üçüncü gün saat 14.00'te çağrısız toplanacaktır.

Yeni yasama döneminin ilk birleşiminde de milletvekilleri yemin edecektir.

Bunun yanı sıra, daha önce de gündeme gelen iddialara ilişkin açıklama yapan HÜDA PAR yetkilileri, TBMM'ye giderek yemin törenine katılacaklarını, iddiaların tamamen asılsız olduğunu duyurmuşlardır.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, "HÜDA PAR Milletvekilleri yemin etmekten imtina ettiği için TBMM, yapılacak olan Milletvekili Yemin Törenini 2. tura bıraktı" iddiası doğru değildir.