'Oyunlarını gördük gidişatı değiştirdik'

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan kanaat önderlerini kabul eden Başkan Erdoğan “Biz tökezlersek coğrafyamızdaki insanları birbirlerine kırdırmak için her gün yeni oyunlar çevirenler bayram eder” dedi. 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden kanaat önderlerini kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı gerçekleşen kabul, 2 saat 20 dakika sürdü. Kabulde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da hazır bulundu. 

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Biz tökezlersek coğrafyamızdaki tüm insanları birbirlerine kırdırmak için her gün yeni oyunlar çevirenler bayram eder. Biz tökezlersek Avrupa’dan Amerika’ya kadar tüm Batı’da yükselişe geçen İslam düşmanları adeta zincirlerinden boşalmışa döner” dedi. 

SENARYOLARINI BOZDUK 

Erdoğan şöyle devam etti: “Biz Mısır’da ve tüm Kuzey Afrika’da oynanan oyunu gördük ve karşı çıktık. Biz Irak’ta oynanan oyunu gördük ve ağırlığımızı koyduk, bozduk. Biz Suriye’de oynanan oyunu gördük ve sahaya girerek işin gidişatını değiştirdik. Biz Doğu Akdeniz’de, Karadeniz’de, Balkanlar’da oynanan oyunlar karşısında da ilkeli bir duruş sergiliyoruz. Çomak soktuğumuz bu kovanlarda sahnelenen senaryolar birer birer çıkmaza girdikçe, bize karşı husumet de büyüyor. İşte bunun bedelini ödetmek istiyorlar." 

AMAÇLARI TERÖRİSTİ BELEDİYEYE TAŞIMAK

Başkan Erdoğan, sosyal medya hesabından Cumhur İttifakı ile “zillet ittifakı” diye tanımladığı ittifak arasındaki farkı ortaya koyan bir görsel paylaşarak, “Bugün Türkiye’de iki ittifak karşı karşıyadır” ifadelerini kullandı Cumhur İttifakı’nın 15 Temmuz gecesi sokaklarda, meydanlarda kurulduğu ve milletin emrinde, hak ve hakikatin savunucusu, zalimlerin karşısında, mazlumların yanında olduğu vurgulanan görselde bu ittifak için, “Pazara kadar değil mezara kadardır. Sadece milletin hizmetine taliptir” ifadelerine yer verildi. 

ZİLLET TERÖR UZANTISI 

Görselin “zillet ittifakı” başlıklı kısmında ise, bu ittifakın gizli pazarlıkların, siyaset mühendisliklerinin, çıkar hesaplarının ürünü olduğu belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: “Kandil’in ve Pensilvanya’nın güdümündedir. Yalan, iftira, hakaret, inkâr dillerinden düşmez. Mazluma hoyrat, zalime müşfiktir. Kirli ilişkiler bitene, çıkarlar çatışıncaya kadardır. Amacı terör örgütlerinin uzantılarını belediye meclislerine ve bürokrasisine taşımaktır.” 

Trump’ın damadı Beştepe’de 

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner, Başkan Erdoğan tarafından Beştepe’de kabul edildi. Görüşmeye katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Ülkelerimiz arasındaki ekonomik işbirliğini artırmaya yönelik adımları görüştük" açıklamasını yaptı.

Erbakan için anma mesajı 

Başkan Erdoğan, Necmettin Erbakan’ın vefatının 8’inci yılı nedeniyle Twitter’dan şu paylaşımı yaptı: “Türk siyasi hayatının mümtaz isimlerinden, büyük dava adamı ve gönül insanı, 54. Hükümetimizin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı rahmet ve hürmetle yad ediyorum.”