Osmanlı Devleti'ne nefret kusmuştu... Tunç Soyer'e tepkiler çığ gibi büyüyor!

İzmir'in kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Osmanlı Devleti'ni hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Adeta Osmanlı'ya nefret kusan sözlerine tepkiler çığ gibi büyüyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i nefret söylemleri nedeniyle hedef aldı.

"TEDAVİSİ İMKANSIZ DEVŞİRME HASTALIĞIDIR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in skandal açıklamalarına tepki gösterdi. MHP Lideri Bahçeli, "Vatan topraklarına kanlı çizmeleriyle basan müstevlilere tek kelime edemeyen bugünün işbirlikçi siyasetçilerin, 9 Eylül 1922 tarihinin 100'üncü yıl dönümünde tarihimizi düşman gözüyle yorumlaması iflah olmaz bir cahillik, tedavisi imkansız devşirme hastalığıdır" sözlerini kullandı.

"ŞUURSUZLUKTUR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından Osmanlı Devleti'ni hedef alan Tunç Soyer'e atıfta bulundu. AK Partili Çelik, "Güzel İzmir'imizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde, ülkemize yapılmış düşmanlıklara karşı konuşması gerekenlerin Osmanlı Devleti'ni hedef alması şuursuzluktur." ifadelerine yer verdi.

"ANLIYORUZ Kİ İŞGALCİLERİN TAMAMINI DENİZE DÖKMEMİŞİZ"

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar ise, Soyer'e, "Atina Belediye Başkanı Tunç Soyer'i izleyince bir kez daha anlıyoruz ki işgalcilerin tamamını denize dökmemişiz! O gün kalabalığa karışıp kalanların tohumları yüzyıl sonra bu toprakların evlatlarına, atalarına nefret kusuyor. Öfkenizde boğulacaksınız" dedi.

"DÜŞMANI İZMİR'DE DENİZE DÖKTÜK, SENİN SAKAT ZİHNİYETİNİ DEĞİŞTİREMEDİK"

Soyer'in Osmanlı'yı hedef alan skandal sözlerine bir tepki de Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'dan geldi. Yıldız, sosyal medyada hesabından yaptığı paylaşımda, "Başkanlığını yaptığın şehrin her karışında Osmanlı askerlerinin, Mehmetçik'in kanı var. 9 Eylül'ü kutladığımız gün sen Yunan'a had bildireceğine Mehmetçik'in manevi mirasına saldırdın. Düşmanı İzmir'de denize döktük, senin sakat zihniyetini değiştiremedik!" dedi.

"SENEYE KUTLAMALARI ATİNA'DA YAPIN DA TAM OLSUN"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, adeta Osmanlı Devleti'ne nefret kusan Soyer'e sosyal medya hesabı Twitter üzerinden tepki gösterdi. AK Partili Dağ, "İzmir'in kurtuluş yıl dönümü etkinliğinde İzmir BB Başkanı'nın konuşması, tarihi acıyla ve kahramanlıkla dolu olan İzmir'imize büyük hakarettir. Osmanlı'yı hain ilan ediyor ama işgalci Yunan'ın adını zikredemiyor bile. Seneye kutlamaları Atina'da yapın da tam olsun" sözlerine yer verdi.

"MUSTAFA KEMAL ATATÜRK OSMANLI SUBAYI DEĞİL MİYDİ?"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde, Osmanlı'ya nefret kusan CHP'li Tunç Soyer'e tepki gösterdi. Kurtulmuş: "Şimdi Osmanlı'yı düşman gibi görürseniz adama sormazlar mı Mustafa Kemal Atatürk Osmanlı subayı değil miydi?"" ifadelerine yer verdi.

"HERKES NESLİNE, CİNSİNE ÇEKİYOR"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü kutlamalarında kullandığı ifadeleri çirkin bulduğunu belirterek "Hadsiz sözlerinden, tarih bilmezliğinden, ecdat tanımazlığından, kadir kıymet bilmezliğinden dolayı şiddetle kınıyorum. Bütün bu sözlerini lanetleyerek kendisine iade ediyorum." dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, "Ülkücülerin dar ağacına gitmesinde, işkence görmesinde Tunç Soyer'in babası, o dönemin 1980 darbecilerinin, işkencecilerinin baş mimarı, savcısı Nurettin Soyer vardı. O da o gün milliyetçilere, Müslümanlara zulmetmişti. İşte değişmiyor maalesef. Herkes nesline, cinsine çekiyor. Bugün Tunç Soyer'in söyledikleri dolayısıyla bizim için sürpriz değil." diyen Destici, Soyer'in söylediklerine karşın içinde CHP'nin yer aldığı altılı masadaki diğer partilerin vereceği tepkiyi merak ettiğini sözlerine ekledi.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ TURAN'DAN TUNÇ SOYER'E TEPKİ

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in açıklamalarıyla ilgili, "Sanki İzmir'in Yunanistan'dan kurtulmasını değil de Osmanlı'nın yıkılmasını kutlar bir dille konuşma yaptığını gördük. Adam sanki İzmir'in değil de Atina'nın belediye başkanı." dedi.