'Ortada bir senaryo var her şey olabilir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP ve İP'nin hülle ittifakı için, ''Şu anda ortada çok garip bir senaryo var. Hafta sonuna kadar bakalım nasıl oynanacak? Bu tuhaf operasyonun amacı yakında anlaşılır'' dedi.

1

HÜLLECİ VEKİL TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis’teki grup toplantısında, CHP ve İP arasındaki hülle ittifakına yönelik sert açıklamalarda bulundu. Önceki gün Meclis’teki 23 Nisan oturumunda CHP sıralarından gelen provokasyona da değinen Erdoğan, "Orada bir terbiyesiz vardı. Dün baktın ki Cumhurbaşkanı balkonda oturuyor, konuşma yok. Oradan bol bol sallıyorsun. Ve edepsizce el kol hareketi yapıyorsun. Sana bu el kol hareketini, yaptırmam. AK Parti genel başkanına belki yapabilirsin ama bu ülkenin cumhurbaşkanına yapamazsın. Oradaki gelişmeler gerçekten bir afet, bir felaketti” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev onuruna akşam yemeği verdi

HAFTA SONU ANLAŞILIR

CHP ve İP arasındaki transferin sadece bir partiyi seçime sokma amacı taşımadığını ortada garip bir senaryo olduğunu belirten Erdoğan, “Şu anda çok garip bir senaryo ortada, piyasada. Hafta sonuna kadar bakalım nasıl oynanacak? Her şey olabilir, onu da söyleyeyim. Buradaki amaç söz konusu partiyi seçime sokmak değil. Bu tuhaf operasyonun gayesini önümüzdeki günlerde göreceğiz” diye konuştu. 

DEMEK Kİ İKNA EDEMEDİN

Önce Bay Kemal 15 tane adamını gönderdin sen sözde İYİ Parti’ye. Peki, bu 15 tane adamın senin sözde İYİ Parti’yi kabul etti mi? Kabul etmedi. Niye? Dün baktım ki sözde İYİ Parti’nin koltuklarında senin 15 adamın yok, hâlâ CHP koltuklarında duruyor. Niye oraya gitmediler? Onlar CHP grubunun sıralarında. Ama böyle bir fırsat oldu ve bu fırsatı sözde İYİ Parti değerlendirmiş oldu.

TRANSFERLE AMAÇLADIKLARI, BİR PARTİYİ SEÇİME SOKMAK DEĞİL

Bursalı yörük Türkmenler, yöresel kıyafetleriyle AK Parti grubunu ziyaret etti. Yörükler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Osmanlı Tuğrası hediye etti.

İttifakı milletin önünde yaptık?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti ile MHP’nin ittifakı şeffaf bir şekilde 81 milyonun gözü önünde yapılmıştır” dedi.?

Biz buralara öyle gökten zembille inmedik. Biz buralara çalışarak geldik. AK Parti ile MHP’nin ittifakı şeffaf bir şekilde 81 milyonun gözü önünde yapılmıştır. Karşımızdakiler ise karanlıkta birbirlerine göz kırparak iş tutuyorlar. Tek gayesi Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı olan bir ittifak kurmaya çalışıyorlar. Anamuhalefetin etrafında kümelenen bu tezgâh bizim meselemiz değildir. İşte o geçmişteki Güneş Motel olayının içerisinde olanları nasıl milletim cezalandırdıysa, bunlara da vereceği ceza odur. Biz bugüne kadar hep olduğu gibi bundan sonra da sözümüzü sadece milletimize söyleyeceğiz.

Bir kere haddini bileceksin

Bu zat, geçtiğimiz günlerde yine mezhepçi saplantılarına yenik düşerek Osmanlı’ya iftira attı. Ya bu ne edep dışı bir yaklaşımdır. Osmanlı’yı, kurucu unsuru olan Yörüklere, Türkmenlere zulmetmekle itham eden bu zatın gönül dünyasının milletimizden ne kadar uzak olduğunu bu vesileyle bir kez daha görmüş olduk. Bir defa haddini bileceksin ya. İkinci Abdülhamid Han, can güvenliğini onlara teslim ettiği halde sen nasıl oluyor da Yörüklerden, diğer obalardan Osmanlı’yı koparmaya çalışıyorsun?

Startı İzmir’den vereceğiz 

Seçim iklimine girdiğimize göre ilk mitingimizi İzmir’de yaparak Bismillah diyeceğiz. Pazar günü de İstanbul’da gençlik kollarımızın il kongresini miting havasında değerlendireceğiz. Yine inşallah mayıs ayı içerisinde Avrupa’daki ilk kapalı spor salonu toplantımızı da inşallah yine bir Avrupa ülkesinde gerçekleştireceğiz. Bütün hazırlıklar tamam, şimdiden hangi ülke olduğunu açıklamak istemiyorum.

GEL ADAY OL GÖRELİM

Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaoğlu’na, “Niye sağda solda aday arıyorsun, çık, milletin sana muhabettini görelim” dedi.?

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na cumhurbaşkanı adaylığı çağrısını yineledi:  “Meclis’te tüm Türkiye’nin gözü önünde yaşanan hadiselerin takdirini ben milletime bırakıyorum. Sadece dünkü görüntünün dahi, Türkiye’nin yönetim değişikliğine gitmesinin ne kadar isabetli olduğunu ispatladığına inanıyorum. Bay Kemal zaman geçirme, gel hemen aday oluver. Niye sağda-solda aday arıyorsun ya? Gel aday oluver. Benim aziz milletimin sana muhabbetini de görelim. Hiç vakit kaybetme ve yola erken çık.”

ÇOK ŞÜKÜR CAN KAYBI YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’daki deprem için şunları söyledi: Adıyaman’da gece 03.34’te 5.1 büyüklüğünde malum deprem oldu. Çok şükür can kaybı yok, 13 yaralımız var. Maddi hasarlar da zaten giderilir” dedi. 

AK Parti grubunun izleyici localarında çocuklar Türk bayrağı asarak selam verdi. 

Milli bayramı zehirlediler

Meclis Genel Kurulu’ndaki provokasyon için, “Kendi hastalıklı siyasetlerini, ülkemizin milli bayramını zehirlemek için kullananları buradan şiddetle kınıyorum” diyen Erdoğan şunları söyledi: “Sen CHP’lileri kandırabilirsin ama o on binleri kandıramazsın. Siz her zaman kuyruğu kıstırıp kaçtınız zaten. Sizler Bağdat Caddesi’nde alkışlayanlardan oldunuz. Ve o gece bütün bu olaylar olduktan sonra, o gece 16 saat süren bu operasyonu biz bizzat havalimanında yönettik. Bay Kemal, sen neredeydin o saatlerde? Sen kahve yudumlarken, biz Atatürk Havalimanı’nda bakan arkadaşlarım, milletvekili arkadaşlarım ve tüm o milli kahramanlarla beraber oradaydık.”

Grubu izleyen partililer "Şehit Ömer Halisdemir'in bordo beresiyle" yazılı bir pankart açtı. 

BİZ HER ŞEYİ KENDİMİZE GÖRE BELİRLERİZ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan meclisteki grup konuşmasının ardından sorulara cevap verdi. 

“5 Mayıs’ta meydanda kim olacak göreceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Abdullah Gül’ün aday olacağı” iddialarıyla ilgili bir soruya, “Öyle bir problemimiz derdimiz yok” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki akşam gerçekleştiği iddia edilen Abdullah Gül - Ahmet Davutoğlu görüşmesine ilişkin ise ‘bilmiyorum’ yanıtını verdi. Erdoğan aday belirleme sürecine ilişkin, “Her şeyi kendimize göre belirleriz. Karşımızdakiler bize göre belirlerler” değerlendirmesini yaptı.

AK PARTİ'DEN MEMNUNUM

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Güncel ve parti ile ilgili konular üzerinde görüşme yaptıklarını belirten Arınç, “Faydalı bir görüşme oldu. Bu görüşmelerimiz devam edecek. Ben bir AK Parti’liyim, partimden de memnunum. Ben ne AK Parti, ne onun genel başkanına zarar verecek hiçbir hareketin içinde olmam” dedi.