‘Oldu-bitti’ye izin vermeyeceğiz 

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin Suriye’deki oyuna asla rıza göstermeyeceğini vurgulayarak, “Gerekirse meseleye bilfiil el koyarız” ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Külliyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde engelli yurttaşların kamu kurumlarına atanma töreninde konuştu. Suriye’ye yönelik operasyonla ilgili değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı, “(Dün) Sabah 04.00 itibarıyla Suriye'nin kuzeyinde sürekli ülkemizi, oradan tehdit eden DAEŞ, PYD gibi terör örgütlerine yönelik bir operasyonu güvenlik güçlerimiz başlatmıştır. Bir millet istikbal mücadelesine, istiklal mücadelesine iman etmesiyle vardır. Şu anda da ne yazık ki, Suriye’den ülkemize Gaziantep yapılan bu tür saldırılar sonucu artık; dedik ki bu işin burada noktalanması lazım. Artık bu işi çözmemiz gerekiyor” dedi. 

SURİYE BÜTÜN KALMALI 

Türkiye’nin, Suriye’de sahneye konmaya çalışan oyuna, oldu-bittiye asla rıza göstermeyeceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gerekirse meseleye bilfiil el koymakta dahil bütün imkanlarımız dahil, Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumakta, bu halkın kendi halkının iradesi ile yönetilmesini sağlamakta kararlıyız PKK’sından YPG’sine, DAEŞ’inden FETÖ'süne kadar bütün terör örgütlerini üzerimize salanlar artık bu oyunlarının deşifre olduğunu görmeliler” şeklinde konuştu. 

Biden’a net mesajlar  

“FETÖ’nün başı 1999’dan bu yana ülkenizde. Suçluların iadesi noktasında bir ülkenin eğer ülkenizdeki birini istiyorsa, şöyledir öyledir deme hakkınız yok. Bunu bize vermek zorundasınız. Biz 2 stratejik ortağız, böyle birisini ülkenizde barındırmak ABD’ye bir şey kazandırmaz. Kaybettirir.” 

SALiH MÜSLiM’E SERT YANIT 

Siz kendi halinize yanın! 

“Birileri (PYD elebaşı Salih Müslim) meydan okuyor, “Suriye, Türkiye için şöyle olacak böyle olacak” diye, Onlara buradan sesleniyorum: Siz ne olacağınızın hesabını yapın. Bizim krizlere dayanma katsayımız bir hayli yüksek. Bize karşı bu tezgahları kuranların katsayısı aynı oranda yüksek mi işte onu göreceğiz? 

ASIL SEBEP SURİYE

Biz bölgede terörle mücadelede gerek PKK olsun gerek DAEŞ olsun, gerekse FETÖ olsun terör örgütlerinin saldırılarına maruz kalmamızın asıl sebebi şu anda Suriye'dir. Türkiye’nin Suriye'nin toprak bütünlüğünü ve halkın iradesini esas alan yaklaşım sebebiyle bölgedeki projelerini esas almakta zorlananlar bizi terör örgütleriyle hizaya getirmeye çalışıyorlar." 

Suriye içişimiz

Türkiye nedeniyle Suriye’deki projelerini uygulamakta zorlananların terör örgütlerini harekete geçirdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Koalisyon güçleri ve Rusya'ya yaptığım ziyaretle Rusya ile de bölgede ortak adımlar atmaya hazır olduğun söyledik. Artık hiç kimse Suriye meselesini Türkiye'nin içişlerinden bağımsız göremez” dedi.