Olağanüstü Kongre 10 Temmuz’da

Olağanüstü Büyük Kurultay tarihini açıklayan MHP Genel Başkanı Bahçeli, genel başkanlığa aday olacaklara meydan okudu.  

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Olağan üstü kongre için yazılı açıklamada bulundu. Bahçeli, “Partimiz 10 Temmuz 2016 Pazar günü Ankara Arena Spor Salonu’nda seçimli Olağanüstü Büyük Kurultayı millet ve tarih huzurunda yapacaktır” dedi. Bahçeli, “Tüzük tadilatı konusundaki talep ve çağrılar etraflıca değerlendirilip lazım gelen tedbir ve düzenlemeler doğal mecrasında aşama aşama yerine getirilecektir. 

KAOS OLUŞTURuLAMAZ 

MHP’yi kaosa sürüklemek için el ovuşturmak, somutlaşmış siyasi irademizi sulandırmaya yeltenmek 

iyi niyetli bir tavır görülemeyecektir” dedi. 

BENİMLE YARIŞACAKLAR

Bahçeli, isteyen ve şartlara haiz olan herkesin Genel Başkalığa, Merkez Yönetim Kurulu veya Merkez Disiplin Kurulu üyeliğine aday olabileceğini söyledi. Bahçeli, “Şunun özellikle bilinmesini isterim ki, kim ya da kimler Genel Başkanlığa aday olacaksa şahsımla yarışacaktır” ifadelerini kullandı.

KARAR HUKUKA UYGUNDUR 

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin, MHP’de olağanüstü kongre kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararını oy birliğiyle onamasını değerlendirdi. Cirit, “Herhangi bir hukuki karmaşa yok. Her şey normal rutin süreci içinde yürümüş ve vicdanlarına göre en doğru kararı vermişlerdir. Karar kesin. Ondan sonraki süreci ben bilemem” diye konuştu.